Psiholog si psihoterapeut Alina Gheorghe

  • Telefon: 0720952367
  • Localitate: Constanta (Constanta)
  • Loc de muncă actual: Centru de Psihoterapie si Dezvoltare Personala -The Orlov
  • Specialitate: Psihologie
  • Specialitate secundară: Psihoterapie
Alina Gheorghe

"Cine privește în afara lui, visează. Cine privește înăuntrul său, se trezește." - Carl Jung

 

Cine sunt eu?

Această întrebare este fundamentul dorinței mele de autocunoștere și al motivației mele constante de a mă vedea așa cum sunt. Este iîtrebarea la care încerc să îmi răspund cu fiecare pas cu care înaintez în viață. Mi-am spus că un simplu nume nu este suficient să îmi contureze întreaga viață, experiență, să înglobeze toate trăirile și emoțiile, toate aspirațiile, toate suferințele și gândurile care mă fac să fiu cine sunt. Eu cea de astazi nu mai sunt eu cea de ieri, si eu cea de maine voi fi mai mult decat ceea ce sunt azi. Deci cine sunt?

Pentru mine, această întrebare reprezintă panza alba pe care, în fiecare zi din viață, mai adaug o nuanță, o formă, un contur, în încercarea de a-mi defini propria ființă. Ma întâlnesc pe mine, mă văd și mă ascult, mă întreb și îmi răspund. Și în acest proces, am învățat să îmi dau voie să fiu eu, să simt autentic și să îmi acord libertatea de a mă șlefui asemenea unei pietre prețioase pentru a-mi atinge potențialul maxim de strălucire.

Această sete de a fi cu mine în armonie și de a mă descoperi în toate formele, m-a adus pe calea psihologiei, mai întâi din curiozitatea care treptat s-a metamorfozat într-o dragoste profundă față de ceea ce reprezintă misterioasa ființă umana. Astfel am absolvit studiile superioare în domeniul psihologiei, piatra de temelie ca carierei mele, urmate de masterul în psihologie clinică. Am continuat acest minunat drum și am ales calea psihoterapiei integrative, o terapie de tip relațional. Numeroasele module și-au pus inevitabil amprenta asupra mea: experiențele oamenilor pe care i-am întâlnit m-au învățat și m-au ghidat, zecile de ore de dezvoltare personală în care mi-am dezbrăcat sufletul de haine grele m-au făcut să mă accep și să mă iubesc, căci eu am fost cu mine de la început, si eu mă voi însoți până la final de drum.

Am participat la module de formare pe teme cu care am relaționat puternic: psihodramă, managementul emoțiilor, nevoile relationale de dezvoltare, analiza scenariului de viata, art terapie și tehnici proiective. De asemenea, dețin o specializare in Psihologie Militara și competente în Evaluarea Personalului.

În cadrul centrului “The Orlov” aleg să îmi continui calea spre cunoaștere și vă invit, cu căldură, să vă dați voie să faceți parte din povestea noastră, să vă împărtășiți experiențele unice cu noi și să alegeți să străluciți asemenea unor diamante.

“Cea mai buna zi din viața ta este aceea în care decizi că viața ta îți aparține numai ție, fără scuze și pretexte, fără cineva pe care să te sprijini, baza sau pe care să-l poți acuza. Darul este al tău – o uimitoare călătorie – și numai tu ești responsabil pentru ce trăiești. Aceasta este ziua în care viața ta începe cu adevarat.” Bob Moawad