Nutritionist Ciubuca Natalia

  • Telefon: 021 252 83 00, 0766 833 000, 0729 833 000
  • Localitate: Bucuresti
  • Loc de muncă actual: N/A
  • Specialitate: Nutriție și dietetică
  • Competențe: Fitoterapie, Alimentatia in diferite boli, Principiile alimentare si valoarea nutritiva
Ciubuca Natalia

“Tare-i bine si frumos cand e omul sanatos!” Proverb romanesc
Imi doresc si imi propun ca intalnirea cu fiecare dintre dumneavoastra sa fie o experienta placuta si in acelasi timp clarificatoare pentru problema care va preocupa si pentru care ati apelat la specialistul in nutritie.
Viata fiecaruia dintre noi este un dar divin.
In drumul nostru pe Pamant respiram, ne hranim, cream conexiuni cu semenii nostri si cu tot ce ne inconjoara. Aceste relatii implica sentimente, ganduri, emotii, exprimate prin cele mai diverse moduri de comunicare.
O stare cat mai apropiata de echilibru in tot ce inseamna viata noastra, credinta, gandul bun, onestitatea cu care gestionam relatiile cu semenii, dragostea si iubirea pe care o daruim neconditiont, respectul pentru viata sunt, pe cat de firesti pe atat de benefice sanatatii.
In diversele stari de boala care apar, alimentatia si stilul de viata joaca un rol esential.
Va astept in cabinet pentru a va asculta cu privire la situatia care va preocupa si a gasi o solutie impreuna, pentru a va restabili sanatatea, starea de bine si pentru a va bucura de viata.
Dezvaluindu-va aspecte despre:
– importanta glucidelor, lipidelor, proteinelor, enzimelor, oligoelementelor, vitaminelor si a apei in alimentatie;
– fiziologia alimentatiei;
– aprecieri asupra ratiei energetice zilnice,
Voi fi ghidul dumneavoastra in ameliorarea/ vindecarea diferitelor afectiuni:
– boli ale aparatelor: digestiv, respirator, osteoarticular, urinar, genital;
– boli de metabolism;
– boli ale sistemelor: cardiovascular, arterial, venos, limfatic, nervos central, neurovegetativ, etc.
Din experienta mea, pot sa va ofer consultanta privind evaluarea situatiei nutritionale actuale si stabilirea unor programe de nutritie personalizate in urmatoarele domenii si in functie de:
– varsta – copii, adolescenti, adulti, varstnici;
– nevoi energetice – diversificarea alimentatiei copiilor in diferite etape ale dezvoltarii;
– alimentatia copilui mic;
– alimentatia prescolarului ( se au in vedere nevoile copilului si aportul nutritiv si energetic al meselor de la gradinita si de acasa);
– alimentatia scolarului ( nevoile energetice ale copilului in functie de ritmul de crestere, activitatile scolare si extra scolare (activitati sportive), programul de masa, hrana asigurata de scoala, etc.;
– alimentatia adolescentului (pot sa apara: program dezorganizat al meselor, anorexie, bulimie, obezitate, depedenta de dulciuri, diferite adictii, etc);
– alimentatia adultilor cu nevoi energetice crescute (munca fizica grea);
– alimentatia varstnicilor (conservarea masei musculare, a sistemului osteoarticular si sistemului nervos, etc);
– diferite stari fiziologice (sarcina, lauzia, alaptarea);
– diferite boli si afectiuni;
– stari modificate ale metabolismului datorate folosirii indelungate a unor medicamente sau expunerii la substante cu potential toxic ( boli profesionale, etc).
Alimentatia omului sanatos este de asemenea importanta, preventia fiind o atitudine inteligenta si benefica.
Va astept cu drag si, indiferent ce problema de sanatate aveti, vom face impreuna pasi spre trecerea intr-o alta etapa de sanatate si spre vindecare.