Dr. Prof. Cornelia Nitipir

  • Telefon: 0723998769 / 0314382323
  • Localitate: Bucuresti
  • Loc de muncă actual: Clinica Zetta
  • Specialitate: Oncologie
  • Competențe: Oncologie Medicala
Cornelia Nitipir

Doctor Cornelia Nitipir este Doctor in Stiinte Medicale, Medic Primar Oncologie Generala si Chimioterapie, Sef de Sectie Oncologie Medicala si Coordonator Departament Radioterapie - Spitalul Universitar de Urgenta “Elias”, Sef de lucrari Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”.
A absolvit în anul 1994 Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Facultatea de Medicina Generala. A fost medic rezident la Institutul Oncologic „Dr. Alexandru Trestioreanu”, Bucuresti Oncologie Generala si Chimioterapie in perioada 1995-2000, iar in anul 1999 devine Medic Specialist Oncologie Generala si Chimioterapie Oncologie Medicala si Chimioterapie pentru ca in 2004 sa obtina gradul de medic primar si in 2006 sa finalizeze studiile doctorale in Oncologie Medicala.
Aflata intr-un proces de perfectionare continuu obtine Competenta in Ecografie Generala in anul 2001, in anul 2004 Competenta in Ingrijiri Paliative, iar in 2005 se specializeaza in Imagistica Sanului si Managementul serviciilor de sanate tot in 2005.
In anul 2006 obtine un Internship de Diagnostic si terapie oncologica medicala la faimosul Spital Universitar AKH din Vienna (The University Hospital, Allgemeines Krankenhaus).
Este membru al mai multor organizaţii prestigioase de profil precum, Societatea Europeana de Oncologie Medicala (ESMO) Societatea Americana de Oncologie Clinica (ASCO), European Association for Cancer Research (EACR) si Societatea Nationala de Oncologie Medicala din Romania (SNOMR).
Multiplele distinctii si premii otinute de-a lungul carierei o recomanda ca fiind unul dintre cei mai buni medici de profil din tara: Bursa Guvernamentala in timpul studiilor universitare, Premiul Special pentru Coordonarea Activitatii Medicale a Centrului de Diagnostic si Tratament “Dr. Victor Babes” Bucuresti; decembrie 2001; Premiul Special pentru Coordonarea Activitatii Medicale a Centrului de Diagnostic si Tratament “Dr. Victor Babes” Bucuresti, decembrie 2002; Premiul Special pentru Coordonarea Activitatii Medicale a Centrului de Diagnostic si Tratament “Dr. Victor Babes” Bucuresti, decembrie 2004; Diploma de merit pentru realizari de exceptie si contributia adusa la dezvoltarea si sprijinirea societatii civile romanesti, acordata de Comisariatul pentru Societatea Civila, Directia Generala pentru Monitorizarea si Implementarea Relatiilor cu UE si NATO, Bucuresti, mai 2006; Medalie si Diploma pentru contributia la dezvoltarea Centrului de Diagnostic si Tratament Dr. Victor Babes, Bucuresti, iunie 2009; Premiul MARCU si NICOLAE CAJAL pentru Inalt Profesionalism in Activitatea Medicala, Bucuresti, 2 decembrie 2013; Asociatia Nationala pentru protectia pacientilor: Diploma de Excelenta in semn de RECUNOSTINTA pentru eforturile depuse si rezultatele de excelenta spre binele pacientilor si in slujba sistemului de sanatate din Romania, 2013; Diploma de Excelenta pentru Profesionalism si deosebita contributie adusa in cadrul FORUMULUI GINECOLOGIA.RO, Bucuresti, 22-24 Mai 2014; Premiu pentru cel mai bun poster la al 5-lea Forum Regional de Oncologie, Varsovia, Polonia, 24-26 Octombrie 2014; Diploma de Excelenta pentru sustinerea activitatilor Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania si Evenimentul “Ziua Supravietuitorului de Cancer”, editia a XII-a, 11-13 decembrie 2015, Brasov; Asociatia Daruieste Viata: Diploma de Excelenta pentru implicare, devotament si profesionalism, 23 decembrie 2015, Bucuresti.


Activitatea ştiinţifică a Dr. Nitipir include statutul de recenzor la Revista PALIATIA ISSN 1844-7058 – revista internationala BDI (EBSCO’s databaseproducts, SCIPIO), Revista MEDICINA MODERNA ISSN1223-0472; BDI (EBSCO si Index Copernicus) CNCS B+ Category Journal si membru in colectivul de redactie la Revista PALIATIA ISSN 1844-7058 – revista internationala BDI (EBSCO’s databaseproducts, SCIPIO), Revista MEDICINA MODERNA ISSN 1223-0472; BDI (EBSCO si Index Copernicus) CNCS B+ Category Journal. A realizat si coordonat peste 132 de lucrari stiintifice si artiole de specialitate, inclusiv peste 14 carti si brosuri de referinta.
Dezvoltarea profesională postuniversitară include si participarea la peste 160 de cursuri, congrese si seminarii de specialitate în România şi în străinătate. De asemenea, vasta sa experienta include si coordonarea a peste 40 de proiecte stiintifice de cercetare.