Dr CRETEANU GABRIELA

  • Telefon: 0742633424
  • Localitate: Suceava (Suceava)
  • Loc de muncă actual: INTERCARDIODIAB
  • Specialitate: Diabet, Nutriție și Boli metabolice
  • Competențe: Medic primar diabet, nutritie si boli metabolice
CRETEANU GABRIELA
Va oferim urmatoarele servicii:

Holter de Glicemie
Consultatii de specialitate diabet, obezitate si alte boli de nutritie
Determinari pentru indici de masa corporala si indici de grasime corporala
Program de dieta Reductalo
Diabetul este o boala cronica caracterizata prin nivele ridicate ale glucozei din sange (hiperglicemie). Diabetul apare atunci cand pancreasul nu produce insulina suficienta, sau cand organismul nu poate utiliza eficient insulina produsa. Insulina este un hormon produs de pancreas care ajuta celulele sa preia glucoza din sange si sa o transforme pentru producerea energiei. Deci, boala se declanseaza cand organismul nu are suficienta insulina sau nu poate folosi insulina pe care o are pentru transformarea glucozei in energie.

Diabetul Tip II (cunoscut si ca diabetul varstei adulte) este cea mai obisnuita forma de diabet. Persoanele cu diabet Tip II nu pot utiliza eficient insulina. Acestia pot adesea sa-si imbunatateasca starea numai cu modificari in stilul de viata. In multe cazuri, medicatia orala este necesara. Cateodata este nevoie de insulina.

Persoanele cu diabet Tip I produc foarte putina insulina sau deloc si au nevoie de injectii cu insulina pentru a supravietui. Este cel mai comun tip de diabet la copii si tineri.