Sef de Lucrari Dr. Farcas Cristina

  • Telefon: 0241.480.400
  • Localitate: Constanta (Constanta)
  • Loc de muncă actual: Ovidius Clinical Hospital
  • Specialitate: Medicină internă
  • Competențe: HOMEOPATIE
Farcas Cristina

Șef Lucrări Dr. Cristina Farcaș Facultatea de Medicină Universitatea “Ovidius” Constanța
Doctor în Științe Medicale
Specialist Medicină Internă
Competența Homeopatie – Ecografie Generală
Supraspecializare Medicină Hiperbară

 

Iubesc meseria de medic în egală măsură cu cea de dascăl.

În viața mea profesională cele două se întrepătrund atât ca timp de lucru cât și ca studiu de pregătire. Anii nu se numără, iar viața este un tumult. Recunosc copiii tratați de-a lungul timpului și care acum vin la cabinet ca adolescenți sau adulți, recunosc adeseori sau mai corect mă recunosc tineri medici specialiști și astfel conștientizez trecerea timpului.

 

Activitatea la catedră la cele două discipline Fiziologie și Medicină Alternativă – Homeopatie reprezintă o permanentă provocare prin studenții deosebiți și prin standardele tot mai înalte impuse.

Am studiat reactivitatea organismului și modificările metabolice în diferite condiții de stres. Particular, în condiţii de stres hiperbar și hiperoxie hiperbară. Amplitudinea stresului oxidativ asupra organismului uman și influenţa lui asupra activităţii enzimatice antioxidante au constituit o prioritate de analiză. În egală măsură am acordat atenție mecanismelor biologice de apărare antioxidantă.

 

Cele două competențe profesionale dobândite, Medicina Internă și Homeopatia ca domeniu al Medicinei Alternative și Complementare generează o abordare a patologiei pacientului într-un context unitar. Tratamentul bolnavului și nu al bolii, strict individualizat pe baza informațiilor mentale, afectiv-emoționale și fizice este cheia reușitei spre vindecare sau ameliorare.

 

Am înțeles din experiența personală agresivitatea medicamentelor alopatice și limitele lor și acesta a fost motorul care m-a împins către homeopatie.

 

Domeniul medical este ca orice alt domeniu extrem de dinamic cu studii si rezultate permanente ale cercetarilor. Se publică permanent date privind mecanismele de acțiune ale remediilor, scheme terapeutice noi, remedii și proving-uri noi. Aceasta impune ca până la sfârșit să-mi păstrez disponibilitatea către a studia și în egală măsură a le împărtăși mai departe și de a le folosi în slujba celor cărora le sunt dedicate aceste eforturi: PACIENȚII.

 

Cabinet medical

Locația: Ovidius Clinical Hospital

Adresă: Ovidiu, Constanța, DN 2A, km 202+880

Tel: 0241.480.400 sau 0735.263.100