Psiholog si psihoterapeut Florena Antonescu

  • Telefon: 0739479181
  • Localitate: Constanta (Constanta)
  • Loc de muncă actual: Centru de Psihoterapie si Dezvoltare Personala -The Orlov
  • Specialitate: Psihologie
  • Specialitate secundară: Psihoterapie
Florena Antonescu

Eu cred că omul a avut dintotdeauna vocația libertății și darul de a-și crea propria poveste de viață.

 

Sunt povestea vieții mele, sunt experiențele, gândurile și emotiile pe care le conțin, sunt oamenii pe care i-am cunoscut. Sunt un căutător și un observator al spectacolului vieții.

Îmi place comparația “viața ca o scenă de teatru”. Pe scena vieții mele m-am privit multă vreme doar prin ochii spectatorilor. Am început apoi să mă cunosc în pauzele dintre roluri, în culise. Aici, dezbrăcată de roluri, uitată de ochii publicului, am început să mă aflu, puțin câte puțin, până când nu am mai putut să mă dezic de mine. M-am luat cu mine la toate spectacolele și am jucat așa, cu mine în rolul principal. Nu am mai primit aceleași aplauze. Unii spectatori s-au ridicat și au plecat. Apoi au venit alții.

Îmi iubesc spectatorii și iubesc felul în care dau suflu rolurilor mele. De fapt, cu toții suntem actori. Câteodată mă întreb dacă eu joc în piesa voastră sau voi în a mea.

Pe scena vieții mele am învățat să strălucesc în timp și le mulțumesc regizorilor, actorilor și tuturor celor cu care am interacționat, cei care au crezut în mine și mi-au permis să învăț din experiența lor. Sunt parte din poveștile lor precum și ei sunt parte din mine și din strălucirea mea.

Ce scenă ofertantă este viața! Știu că și tu te-ai pregătit pentru fiecre rol din viața ta: rolul de fiu, fiică, soră, frate, iubit, iubită, mamă, tată, prieten…În unele dintre ele te-ai desăvârșit chiar. Ai ales, poate, de multe ori să joci tristețea, suferința, sau poate bucuria și pasiunea. Ți-ai desăvârșit rolul cu fiecare reprezentare până ai primit aprecierea și aplauzele spectatorilor.

Dar cine ești tu departe de ochii publicului?

Dacă nu mai știi ce roluri ți se potrivesc și dacă nu mai regăsești bucuria cu care animai odinioara fiecare rol, dacă nu mai știi să existi departe de aplauzele spectatorilor sau dacă ai îndrăznit să zăbovești mai mult în culise întrebandu-te cine ești cu adevărat, atunci eu te invit să împărțim aceeași scena, aceeași sală de teatru, cea a spațiului terapeutic din cabinetul meu. Scena va fi liberă pentru tine astfel încât îți vei putea rescrie în tihnă rolul. Eu nu voi fi un alt actor de pe scenă, nu voi fi nici un simplu spectator care se mulțumește să judece prestația actorului, nici măcar sufleur nu voi fi căci nu-ți voi spune nici pe departe replicile din piesa ta pentru simplul fapt că ești singura persoană responsabilă de sufletul tau, ești singura persoană capabilă să-și anime personajul. Eu voi face parte din echipa tehnică, voi ține reflectorul îndreptat asupra ta, luminând scena totodată astfel încât tu să poți vedea cu ușurință decorul și chiar mai departe de acesta.

Astfel, dacă ai decis să te însoțesc pe drumul către tine mă găsești la datele de pe site iar dacă nu vom ajunge să ne privim în ochi și să ne vedem dincolo de noi, mă înclin și îți urez “drum bun pe calea către strălucire!”

Competențele mele

Va întâmpin în spațiul psihoterapeutic cu toată pregătirea și priceperea mea, dobândite în timp, prin absolvirea studiilor superioare de psihologie și a celor masterale de psihodiagnoza personalității.

Am crezut dintotdeuna că relația este salvarea ființei, astfel că am ales să îmi formez competențele în psihoterapie integrativă, o abordare relațională pe care mi-am însușit-o în cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa ARPI.

Programele mentale reprezintă o latură personală de interes astfel că am parcurs un program de formare în Programare Neurolingvistică: Nivelul Practitioner NLP, Nivelul Master NLP și Nivelul Master Trainer

Pasiunea pentru psihologie și curiozitatea față de procesul de evoluție și devenire, mi-au completat cunoștințele prin participarea la diferite conferințe: Conferința Internațională “De la cunoaștere la intervenție în psihologie”, Conferința de Psihoterapie Experiențiala și Dezvoltare Personală Unificatoare, București; Conferința susținută de dr.Gabor Mate cu temele „Fantomele flămânde – secretele adicțiilor”, „Când corpul spune NU”, București, programe de formare pentru specialiști psihologi: „Cuplul conștient. Știința dedicată cuplului”, „Formarea psihoterapeutului de grup”, numeroase workshopuri cu diferite teme de interes precum și cursuri de formare continuă: „Rezistența la schimbare”, „Inteligența emoțională. Conduita în viață și reușita”, “Evaluare, expertiză și intervenție psihologică clinică primară în abuzul sexual al copilului” .

Cred în datoria noastră de a ne implica în activități de informare și susținere. Astfel, am colaborat ca membru organizator în cadrul proiectului educațional „Viața care ți se potrivește”, organizator ateliere de dezvoltare și optimizare personală „Comunicarea eficientă cu ajutorul tehnicilor NLP”, „Gestionarea conflictului”, trainer invitat în cadrul proiectului IEmotii, Galați, cu atelierele: „EQ în relația cu cei din jur, empatia, importanța EQ în viața profesională”.

Eu cred ca omul a avut dintotdeauna vocația libertății iar competențele profesionale alături de experiența vieții personale îmi sunt suport pentru credința în procesul schimbării.