Psiholog Rotaru Raluca

  • Telefon: 0742467813
  • Localitate: Lipova (Arad)
  • Loc de muncă actual: Rotaru Raluca - Cabinet Individual de Psihologie
  • Specialitate: Psihologie
  • Competențe: Psihologie clinica
Rotaru Raluca

Numele meu este Rotaru Raluca Maria, sunt psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România din anul 2014 și psihoterapeut în formare din anul 2013. Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadul Universității de Vest din Timișoara  în anul 2013, iar ulterior masteratul de Pshologie Clinică și Consiliere Psihologică în 2015.

 

​Am finalizat cursul de formare și dezvoltare personală în Programare Neuro-Lingvistică nivelul Practitioner (2010) și apoi nivelul Master Practitioner (2012), dezvoltând competențe și abilități în comunicarea verbală și non-verbală, în determinarea, uilizarea și modificarea structurii experienței subiective, a comportamentului și a gândirii.

 

În 2013 am început cursul de formare în Psihoterapii Transpersonale (Dezvoltare Integrală, Analiză Transpersonală și Respirație Pneuma, Regresie și Hipnoză Clinică, Analiza viselor) sub îndrumarea unor renumiți formatori atât din tară, cât și din străinătate. De asemenea, am participat la numeroase cursuri în diverse forme de psihoterapie: psihoterapie cognitiv-comportamentală, art terapie, analiză tranzacțională, psihodramă, psihoterapie integrativă, psihoterapie experiențială și altele. Am reușit, astfel, să integrez toate dimensiunile existenței umane (fizică, personală, socială și spirituală) și să-mi formez o viziune holistică proprie asupra ființei umane.

Mi-am îmbogățit cunoștințele teoretice din domeniului clinic prin cursul de formare în „Diagnosticul experimental al pulsiunilor – Szondi Test. Psihodiagnostic proiectiv. Psihologie clinică și psihopatologie” (2015), prin conferințele și prin cursurile complementare la care am participat:

  • „Trauma complexa și tulburările disociative: elemente clinice de evaluare și terapie” (2015);

  • „Raportul de evaluare psihologică pentru încadrarea în grad de handicap la copil și adult” (2015);

  • „Psihodiagnosticul și evaluarea psihologică a copilului și adolescentului– metode și tehnici de evaluare” (2016);

  • „Using the metaphoric and symbolic language of colour to work with trauma” (2017).

 

Astfel, am acumulat experiență practică:

  • în cadrul instituțiior în care am activat ca și psiholog: Fundația „Pentru Voi”, Centrul de Resurse Pentru Adopție și în Cabinetul Individual de Psihologie;

  • în cadrul stagiilor de practică pe care le-am urmat: Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Clinca de Psihiatrie Eduard Pamfil, Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă, Spitalul Militar din Timișoara;

  • în activitatea de voluntariat pe care am desfășurat-o: Centrului de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră și Asociației de Scleroză Laterală Amiotrofică și Boli Neurodegenerative din Timișoara.

 

Am fost prezentă, ca organizator, traducător și participant în cadrul diverselor manifestări științifice, organizate sub aripa facultății de Psihologie:

  • Conferința Națională de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO), din 2012 de la Timișoara;

  • Conferința „The disease as a chance and incursions in the land of transpersonal psychology”, din 2015 de la Timișoara;

  • Conferința Anuală a Asociației Europene de Psihologie Transpersonală (ETPA) cu titlul „Psihologia Transpersonală, o știință pentru timpul nostru”, din 2016 de la Predeal.

 

Definitoriu profilului meu psihologic este căldura, empatia, calmul și seriozitatea, ceea ce îmi conferă ancore solide pentru a onora cu succes domeniul clinic și psihoterapeutic pe care le-am ales.

Pentru o programare mă puteți contacta prin telefon la numărul 0742 467 813 sau printr-un mesaj.

M-aș bucura să vă pot ajuta.