Dr. Sidonia Susanu

  • Telefon: 0730787268
  • Localitate: Iasi (Iasi)
  • Loc de muncă actual: Spitalului Regional de Copii „Sf. Maria” din Iasi
  • Specialitate: Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă
  • Competențe: medic specialist Chirurgie Plastica si Reconstructiva
Sidonia Susanu
SUSANU CLINIC este o clinică specializată în chirurgie estetică, plastică şi reconstructivă. Clinica este coordonată de Directorul medical Dr. Sidonia Susanu, medic specialist Chirurgie plastică şi reconstructivă.
Dr. Sidonia Susanu este Coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă şi în cadrul Spitalului Regional de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.
Cu un activ de peste 1500 de operaţii de chirurgie plastică şi reconstructivă, realizate direct sau coordonate de către Dr. Susanu şi realizate de echipe pluridisciplinare, experienţa medicală depăşesc cu mult graniţele esteticii, însumând transferuri libere de ţesuturi (o premieră la Spitalul de Copii din Iaşi – coordonator – Dr. Susanu), replantări de membre, reconstrucţii faciale (în cazul malformaţiilor de tipul „buză de iepure” etc.), reconstrucţii de vase şi nervi, reconstrucţii de sâni prin injectare cu grăsime proprie (în cazul pacientelor cu amastie congenitală), tratamentul sechelelor cicatriciale după traumatisme sau arsuri prin tehnica expandarii tisulare etc. Evident, latura estetică include cu succes mărirea de sâni cu grăsime proprie – procedura de bază a clinicii, deprinsă de Dr. Susanu în cadrul stagiului de 1 an din Japonia – Showa University Hospital Tokyo, mărirea de sâni cu implanturi mamare – care se poate realiza prin incizie submamară, periareolară sau axilară.
De asemenea, clinica realizează – fiind printre puţinele clinici din România – transplant de păr – pentru tratamentul alopeciei (cheliei) atât la femei cât şi la bărbaţi, cu efecte evidente imediate şi definitive. Dintre intervenţiile realizate în cadrul clinicii se numără intervenţii de chirurgie facială: lifting cervicofacial, frontal sau combinat, rinoplastii, otoplastii, blefaroplastii, remodelare şi rejuvenare facială prin injectare de grăsime proprie. De asemenea, în clinică se efectuează intervenţii de liposucţie (abdomen, braţe, coapse, genunchi, glezne etc.), abdominoplastii, lifting de braţe, de coapse, de fese etc. În clinică se realizează şi in­ter­ven­ţii de chirurgie reconstructivă precum: intervenţii de chirurgia mâinii (sindrom de canal carpian, maladie Dupuytren, chist artosinovial etc.), excizia cicatricilor, re­construcţie de tendoane, nervi, excizia fromaţiunilor cutanate şi subcutanate. Clinica este amplasată în Copou – Exclusive Residence, Bloc A7, Parter, fiind dotată cu echipamente de ultimă generaţie în domeniu, reînnoite constant, vechimea maximă admisă în clinică, conform standardelor noastre, fiind de 3 ani.