Ojă semipermanentă sau gel?

©

Autor:

Ojă semipermanentă sau gel?

Înainte de a te decide cu privire la manichiura ta, va trebui să știi câteva lucruri despre oja semipermanentă. Cel mai mare avantaj al manichiurii semipermanente este durata, comparativ cu oja clasica. Desigur, acest lucru nu este absolut sigur, deoarece dacă nu-ți îngrijești corect unghiile, s-ar putea să se ciobească.

 

Un avantaj al ojei semipermanente este că îți protejează unghiile de exfoliere și rupere, contribuind în același timp la creșterea mai rapidă.

Gel Polish


Ce faci când trebuie să îndepărtezi oja semipermanentă?

Tot ce ai nevoie pentru a-ți curăța unghiile sunt discuri de bumbac înmuiate în acetonă care le pui pe unghii și apoi le învelești cu folie din aluminiu și aștepți 15-20 de minute. Apoi împinge oja cu un bețișor de îndepărtare al cuticulei. Dacă nu se curăță, înseamnă că mai trebuie lăsată acetonă pe ea.


Pe de altă parte, dezavantajele sunt, în primul rând, că este de obicei mai scumpă ca lacul de unghii clasic, dar logica ne-ar spune că ține de trei ori mai mult timp. Următorul pas este să folosești ulei de cuticule pentru îngrijire, care hidratează pielea, precum și cremă de mâini de 1-2 ori pe zi.


Gelul este o variantă folosită de mulți ani în special pentru a satisface nevoile persoanelor care au unghii subțiri sau care cresc greu. Cu gelul poți face orice formă și lungime unghiilor tale. Unghiile cu gel se mențin până la o lună. Gelul este singura metodă care face unghiile să pară naturale, foarte rar se desprinde de pe unghie.

 

Gel de unghii


Dacă spargi gelul de pe unghii, trebuie să-l îndepărtezi pe tot și să-l construiești din nou pe unghie de la zero. Gelul poate ajuta unghiile să crească lungi, dar asta nu înseamnă că subțiază unghia în timp. Gelul se usucă numai cu lampa specială UV sau LED și se aplică în mai multe straturi.


Gelul poate fi transparent sau colorat, există într-o varietate mare de culori, și facilitează designuri foarte frumoase. Pot fi puse peste gel multe accesorii, ca pietricele și bijuterii. De asemenea, acrilul este foarte rezistent și poți construi unghii foarte rezistente.
Dezavantajele gelului și acrilului sunt că pot fi îndepărtate doar cu pila electrică. Dacă manichiurista nu știe și nu este specializată cu unghiile artificiale poate crea cu ușurință deteriorarea unghiei tale naturale.


Citeste si articolul Ce culoare de oja ti se potriveste in functie de culoarea pielii.


Data actualizare: 25-08-2022 | creare: 25-08-2022 | Vizite: 569
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: