Clinică premium de stomatologie și implantologie din Iași, OZONO oferă soluții optime de tratament printr-o abordare medicală multidisciplinară. Suntem specializați în cazuri complexe, care necesită medici experimentați și tehnologie modernă.
ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Chirurgie dento-alveolară Chirurgie dento-alveolară Iasi

Cea mai rapidă metodă de îndreptare a dinților

Cea mai rapidă metodă de îndreptare a dinților
Autor: Dr. Daniel Olteanu, membru echipă medicină dentară OZONO

Te-ai gândit vreodată că poți avea dantura perfectă la care visezi fără să fie nevoie să porți aparat dentar minimum 2 ani? 

 

Periodontal accelerated osteogenic orthodontics sau tratamentul ortodontic asistat chirurgical este o metodă minim invazivă aplicată pacientului adult, care a câștigat popularitate în ultimii 10 ani datorită reducerii considerabile a timpului necesar unui tratament ortodontic.

 

Cum funcționează?

 

Principiul care stă la baza mișcării ortodontice îl constituie remodelarea osoasă resorbție-construcție, iar metodele de accelerare a mișcărilor ortodontice se concentrează în jurul acestui proces de remodelare. Acestea au la bază un proces inflamator inițiat și controlat de cytokine, care stimulează activitatea osteoclastelor.

 

Acești markeri ai inflamației au o durată de viață redusă, de aceea s-au căutat metode care pot crește nivelul cytokinelor, printre care inducerea unei micro-traume la nivelul osului și a ligamentelor parodontale. Procesul inflamator creează o stare de osteopenie tranzitorie, iar densitatea scăzută a osului facilitează o mișcare rapidă a dinților.

 

Cine poate beneficia de această metodă revoluționară de îndreptare a dinților?

 

Beneficiarii acestei metode sunt pacienții adulți cu exigențe estetice deosebite și care nu doresc un tratament ortodontic prelungit pe o perioadă de aproximativ 2 ani, fiind adresată persoanelor cu:

 

  • înghesuiri dentare moderat-severe din Clasa 1
  • înghesuiri dentare moderat-medii din Clasa 2 sau 3 Angle
  • pacienților care necesită expansiuni unilaterale
  • intruzii, extruzii sau alte deplasări dentare rapide, în scopul realizării spațiilor necesare efectuării unor lucrări dentare sau inserția unor implanturi

 

În ce constă intervenția? 

 

Intervenția chirurgicală se realizează cu aparatul ortodontic fixat pe dinți, acesta fiind activat prima dată după 10-14 zile de la operație, apoi cu o ritmicitate de 2 săptămâni (în cazul folosirii Invisalign, acesta se schimbă la fiecare 5 zile) și se poate aplica pe o perioada de 4-6 luni. În această perioadă, datorită vitezei sporite de deplasare a dinților, se realizează majoritatea mișcărilor verticale, sagitale și transversale.

 


Tratamentul ortodontic asistat chirurgical include:

 

  • o etapă chirurgicală prin care se realizează șanțuri/perforații la nivelul corticalei osoase, urmată de augmentare cu grefă osoasă (procedura chirurgicală se realizează sub anestezie locală)
  • o etapă ortodontică propriu-zisă.

 

De ce să alegi PAOO?

 

PAOO este o metodă cu numeroase avantaje, avantaje ce conving pacientul adult de necesitatea ei. Printre acestea, menționăm:

 

  • reducerea duratei tratamentului ortodontic de 3-4 ori față de tratamentul clasic
  • reducerea riscului de recidivă, repoziționarea rapidă a caninilor incluși
  • rezolvarea unor cazuri de malocluzie, evitând chirurgia ortognată
  • eliminarea necesității extracțiilor dentare (în unele cazuri)
  • eliminarea riscului resorbțiilor radiculare și a apariției defectelor parodontale
  • reducerea costurilor unui tratament prelungit ortodontic sau combinat orto-chirurgical

 

Pacientul se poate bucura astfel de un zâmbet frumos într-un timp mult mai scurt, rezultatul fiind unul atât estetic, cât și funcțional.
Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să afli dacă ești compatibil cu acest tratament ortodontic revoluționar, atunci te așteptăm în Iași, la OZONO, singura clinică din zona Moldovei unde poți beneficia de această intervenție, realizată în blocul operator propriu OZONO, dotat cu toată aparatura de anestezie și terapie intensivă necesară, pentru ca totul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță și confort pentru tine. 

 

Asist. Univ. Dr. Daniel Olteanu, Medic Specialist Ortodonție și Ortopedie dento-facială

 
Programare