Clinică premium de stomatologie și implantologie din Iași, OZONO oferă soluții optime de tratament printr-o abordare medicală multidisciplinară. Suntem specializați în cazuri complexe, care necesită medici experimentați și tehnologie modernă.
ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Radiologie dentară Radiologie dentară Iasi

Adiție osoasă cu os propriu

Adiție osoasă cu os propriu
Autor: Dr. Eliza Drăgan, membru echipă medicină dentară OZONO

Când avem nevoie de adiție osoasă?

 

În urma unei extracții dentare, atunci când pierdem unul sau mai mulți dinți pe arcada superioară, osul maxilar este reabsorbit, producând astfel o pierdere a înălțimii și lățimii osoase. La pacienții care au rămas fără dinți (pacienții edentați) de mult timp, această resorbție poate deveni foarte avansată, făcând practic imposibilă plasarea implanturilor convenționale.

 

Ce factori pot accelera pierderea osoasă?

 

Există mai mulți factori care pot accelera pierderea osoasă. Înaintarea în vârstă, trecerea timpului după o extracție dentară, fără a înlocui dintele extras cu un implant dentar, boala parodontală sau utilizarea protezelor amovibile pot accelera pierderea osoasă. 

 

Care sunt consecințele pierderii osoase?

 

Consecințele pierderii osoase sunt atât de de natură estetică, cât și funcțională. Resorbția avansată a volumului osos va duce inevitabil la imposibilitatea plasării unui implant dentar și necesitatea intervenției de adiție osoasă. În funcție de volumul osos restant, adiția osoasă poate fi făcută odată cu inserarea implantului dentar sau într-o etapă separată.

 

În ce constă intervenția de adiție osoasă? 

 

Adiția osoasă reprezintă practic procesul prin care medicul chirurg reface cantitatea de os maxilar absorbit/distrus. Cum facem acest lucru? Prin intermediul mai multor tipuri de biomateriale pe care practicianul le poate folosi:

 

  • xenogrefa (os de origine animală, cel bovin fiind cel mai frecvent utilizat);

  • alogrefa (os de la donator uman, disponibil în bănci de țesuturi);

  • grefe aloplaste (hidroxiapatită sintetică).

Folosirea biomaterialelor mai sus-menționate impune acoperirea lor cu:

 

  • membrane resorbabile (colagen animal) sau neresorbabile (meșe din titan);

  • os autolog (os propriu, recoltat de la pacient, din cavitatea orală sau din osul iliac).

 

Adiția osoasă cu os propriu, standardul de aur 

 

Osul autolog (osul propriu) reprezintă standardul de aur, datorită:

  • proprietăților osteogenice (stimulează osteoblastele să formeze os); 

  • osteoconductive (serveşte ca matrice pentru osul nou format);

  • osteoinductive (stimulează celulele stem mezenchimale să se diferențieze în osteoblaste).

 

De unde se recoltează osul autolog? 

 

Recoltarea osului autolog se face din cavitatea orală, din spatele molarului de minte, dintr-o zonă unde recoltarea nu afectează nici estetica, nici funcționalul. În locul respectiv osul se reface în decurs de 4-6 luni, astfel că din același loc se poate recolta de 4 ori.

 

Intervenția este nedureroasă, are loc în blocul operator propriu OZONO, sub anestezie locală, iar durata intervenției este de maximum 10 minute. În cadrul aceleiași ședințe, osul recoltat se aplică acolo unde este necesar. Postoperator, pacienții au declarat că recuperarea este ușoară și rapidă.

 

Rată de succes a intervenției de 100% 

 

Adiția osoasă cu os propriu este singura care asigură formarea unui os viu, cu densitate optimă pentru inserarea unui implant. Spre deosebire de biomateriale, osul propriu este acceptat de organism în 100% dintre cazuri.

Perioada de vindecare mult mai mică atunci când optăm pentru os analog

 

Perioada de vindecare osoasă are loc în 3 luni, spre deosebire de biomateriale, unde perioada de așteptare poate fi de 9 luni. 

 

De ce recomandăm pacienților să aleagă OZONO?

 

Recomand pacienților această intervenție pentru că reconstrucția osoasă și implantarea este cea mai sigură și eficientă metodă de a obține un zâmbet sănătos și estetic. Iar pentru siguranța și confortul lor, recomand efectuarea intervenției în cadrul centrului medical OZONO, care se remarcă printr-o serie de factori extrem de importanți atunci când vorbim de astfel de intervenții, și anume:

 

    • Bloc operator propriu – atât intervenția de adiție osoasă, cât și cea de plasare a implantului au loc în sala de operație proprie, în condiții de maximă siguranță pentru pacient, ceea ce înseamnă risc minim de infecții și complicații în timpul și după intervenție.

 

    • Planul de tratament și manoperele sunt realizate în echipă, de o echipă multidisciplinară:
      1. Medicul specialist protetician – proiectarea și realizarea lucrării
      2. Medicul chirurg specialist în chirurgie maxilo-facială – inserarea implantului, descoperirea implanturilor
      3. Medicul specialist parodontolog și medicul specialist endodont – rezolvarea eventualelor infecții dentare sau gingivale

 

    • Posibilitatea de realizare a intervenției cu sedare conștientă asigurată de medic specialist ATI, pentru o experiență liniștitoare în cadrul intervenției.
    • Consult cardiologic pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare – se asigură consult cardiologic preoperator și asistență cardiologică continuă pe perioada tratamentului
    • Garanția lucrărilor protetice – folosim implanturi dentare de top la nivel mondial, având certificat de calitate și garanție și pașaport recunoscute în toate țările.

 

Dacă vă regăsiți în profilul pacientului descris mai sus, dacă v-ați pierdut un dinte sau mai mulți, vă așteptăm cu drag la o consultație, iar împreună cu siguranță vom găsi cel mai bun plan de tratament și pas cu pas vă vom reda bucuria de a zâmbi. 

 
Programare