Clinică premium de stomatologie și implantologie din Iași, OZONO oferă soluții optime de tratament printr-o abordare medicală multidisciplinară. Suntem specializați în cazuri complexe, care necesită medici experimentați și tehnologie modernă.
ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Chirurgie dento-alveolară Chirurgie dento-alveolară Iasi

Soluția restaurărilor estetice realizate în cabinet | OZONO

Soluția restaurărilor estetice realizate în cabinet | OZONO
Autor: Echipa OZONO

Ne place să fim în permanență informați despre inovațiile din domeniul medicinei dentare, pentru a oferi pacienților noștri cele mai bune soluții, cu maximum de confort și minimum de timp petrecut în clinică.

Astfel, la sfârșitul lunii Octombrie, centrul medical OZONO a găzduit un curs CEREC, cu sprijinul Dentsply Sirona, companie ce are ca scop dezvoltarea, producerea și comercializarea de soluții și produse menite să ajute profesioniștii din domeniul stomatologic și să ofere pacienților din întreaga lume un tratament stomatologic mai bun, mai sigur și mai rapid.

 

Ce reprezintă sistemul CEREC?

 

CEREC reprezintă soluția economică de restaurări estetice ceramice, realizate în cabinet, în timp ce pacientul se află încă pe scaunul stomatologic.

 

Ce cuprinde sistemul CEREC?

 

Echipa medicală a făcut cunoștință cu sistemul complet CEREC, care cuprinde un scanner intraoral, o unitate de frezare și un cuptor. Scannerul este unul portabil wireless, rapid și ușor de folosit, cu sistem touchpad, simplu de igienizat. Unitatea de frezare poate freza o coroniță într-un timp redus, de aproximativ 30 min, iar cuptorul rapid, de mici dimensiuni, sinterizează coroana în 10-15 minute, aceasta fiind gata de cimentare în aceeasi zi în care se amprentează digital.

 

Cum a decurs workshopul?

 

În cadrul workshopului, am parcurs toți pașii realizării unei coroane unidentare din zirconiu monolitic, pentru o pacientă.
Scanarea intraorală s-a realizat cu scannerul Primescan, care s-a dovedit a fi foarte practic, neavând cabluri, ușor de transportat în clinică și de manevrat la pacient, având rapiditate și precizie crescute în captarea imaginilor.

 

Amprentarea digitală a ambelor arcade și ocluzia (mușcătura) a avut durata sub 10 minute. Apoi, pe baza imaginii obținute, s-au trasat marginile preparației și s-a prelucrat în softul CEREC forma viitoarei piese protetice.

 

Dupa prelucrarea imaginilor, tot în sistem wireless, acestea s-au transmis către unitatea de frezare care, în mai putin de 30 minute, a frezat dintr-un cub de zirconiu, o coroniță unidentară. După frezare, aceasta a fost îndepărtată de pe cubul de frezare, s-a folosit apoi un spray pentru glazurare și s-a introdus la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Întregul procedeu, de la scanare până la scoaterea din cuptor, a ajuns la un timp de aproximativ 60 minute, ceea ce a permis cimentarea lucrării în aceasi zi cu amprentarea, la scurt timp distanță.

 

Care sunt avantajele sistemului CEREC pentru pacient?

 

Sistemul CEREC vine cu o serie de avantaje ce permit realizarea rapidă, în cabinet, de coroane unidentare, incrustații sau fațete, din ceramică sau zirconiu, cu o precizie foarte ridicată, astfel încât acestea să poată fi cimentate în aceeasi zi, scutind pacientul astfel de un număr mai mare de ședinte și oferindu-i confortul amprentării digitale.

 

Știm că timpul este prețios pentru pacientul OZONO, de aceea ne bucurăm că am avut șansa să facem cunoștință cu sistemul complet CEREC, acumulând astfel noi cunoștințe și noutăți din medicina dentară, pregătindu-ne în permanență să oferim tuturor pacienților noștri soluții complete pentru restaurări estetice, cu mult mai puțin timp petrecut în clinică și mult mai mult confort pentru aceștia. 

 

Echipa OZONO Medicină Dentară

 
Programare