Raspunsul sexual in timpul sarcinii

©

Autor: Redacția ROmedic

Raspunsul sexual in timpul sarcinii

La femeia insarcinata modificarile aparute la nivelul sanilor (congestia) dar si la nivelul labiilor mici sunt mai importante decat in mod obisnuit. De asemenea contractiile uterine aparute in timpul orgasmului sunt importante si li se pot asocial modificari in ritmul cordului fetal. Catre sfarsitul perioadei de gestatie orgasmul poate antrena chiar declansarea travaliului. Faza de rezolutie este pe de alta parte mai lenta.

 

In primul trimestru de sarcina interesul sexual se reduce in principal datorita faptului ca gravida se teme sa nu fie lezat fatul in vreun fel.

 

In al doilea trimestru dorinta sexuala este mai crescuta iar daca sentimental de teama este depasit experientele sexuale sunt mai intense si orgasmele pot fi multiple.

 

In ultimul trimestru de sarcina frecventa raporturilor sexuale scade semnificativ in principal datorita scaderii interesului partenerului.

 

In postpartum reactiile sexuale apar mai lent si perceptiile sexuale scad in intensitate. Deseori femeile se preleveaza de indicatiile medicale pentru a intirzia reluarea relatiilor sexuale, mascand in acest fel lipsa de interes.


Data actualizare: 23-12-2019 | creare: 09-01-2007 | Vizite: 9050
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: