ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Constanta

Atrofia nervului optic ( consecinta unei boli atat la maturi cat si la copii.) Poate fi tratata, daca este depistata in timp real

Atrofia nervului optic ( consecinta unei boli  atat la maturi cat si la copii.) Poate fi tratata, daca este depistata in timp real

Institutul tehnico-stiintific „Microchirurgia ochiului“ este unul dintre puținele centre  in Rusia, care ofera  un complex de investigatii si tratament  neurooftalmologic   pentru pacientii cu tot felul de boli ale nervului optic și cailor vizuale.

Clinica foloseste cele mai avansate echipamente de diagnostic si tratament, inclusiv unice atat  pentru Rusia, cat si pentru alte tari.

 

Atrofia nervului optic la copii

La copii, de obicei, este factorul ereditar , atunci când unele boli sunt transmise de la părinți la copii. tot aici pot fi atribuite   și toxicitate ridicată, procese inflamatorii in creier, edem cerebral, boala globul ocular, patologia sarcinii, boli ale sistemului nervos, hidrocefalie, tumori, deformatii ale  craniului.

In general, utilizând atat metodele , acceptate în practica mondială cat si a propriilor metode dezvoltate, acorda asistenta medicala pacientilor cu urmatoarele tipuri de boli:

  • Atrofia parțială a nervului optic, inclusiv cele de etiologie necunoscută.
  • Afectarea nervul optic si calea vizuala in urma unor traume cerebrale
  • Afectarea nervului optic și cailor vizuale, după o intervenție chirurgicală (craniotomie) în legătură cu traumatisme, tumori, hematom subdural.
  • Afectarea nervului optic în patologia vasculară (encefalopatie, hipertensiunea, insuficiența cerebrovasculară cronică de origine diferită, stare după tulburări circulatorii cerebrale acute).
  • Nevrita și atrofie optică în boli demielinizante ale sistemului nervos central, incluzând scleroza multiplă, encefalomielita diseminată.
  • Afectarea nervului optic si caile vizuale cu encefalopatie (hipoxic, toxic).
  • Leziuni ale nervului optic în boli oculare (glaucom, traumatisme, neuropatie optică ischemică).

 

     Tehnologii moderne dezvoltate și utilizate în cadrul Institutului tehnico-stiintific  „Microchirurgia ochiului“, precum și indicatiile pentru fizioteraie, tratament  sunt determinate in mod individual .Tratamentul cu utilizarea de metode fizice contribuie la o recuperare mai rapidă,iar in unele cazuri  reda in mod semnificativ  calitatea vederii.

 

Tratamente disponibile:

  • Electroterapie ( electroforeza, electrostimulare).
  • Magnetice, inclusiv magnetoterapie.
    • Terapie cu lumină, tratament cu laser
  • Tratament medicamentos
  • Pentru tratamentul bolilor inflamatorii (conjunctivite, keratite, uveită, corioretinită, etc.), alergice sau geneză infecțioasă se utilizeaza  noi medicamente .
  • Pentru a îmbunătăți rezultatele tratamentului pacienților cu patologie a nervului optic si a retinei se folosesc tehnici îmbunătățite de stimularea luminii electro-magnetic, electroforeza și magnetoterapie cu medicamente.

 

 

Este dovedit faptul că fizioterapia ajută la restabilirea circulației, reducerea inflamației și, în consecință, îmbunătățirea vederii.

 

 

Perspectiva  și prevenirea atrofiei  nervului optic

 

Dacă atrofierea nervului optic a fost  diagnostica din timp  și a inceput  să se  trateze într-un stadiu incipient, este posibil  de a restitui functiile nervului optic , a evita consecintele si a pastra vederea . Stadiile avansate ale bolii poate duce la orbire

Perspectiva  în timpul tratamentului atrofiei partiale  a nervului optic este  favorabila. Scopul principal al tratamentului este de a opri schimbarea tesuturilor nervului optic si  are tendinta  de a putea salva ceea ce a mai ramas. Complet  este imposibil de a restabili acuitatea vizuala, dar fara tratament, boala va duce la orbire.

Metoda principală de terapie va depinde de cauza care a produs atrofierea nervului optic.

 

 
Programare