ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Constanta

Boli ale nervului optic și ale căii optice

Boli ale nervului optic și ale căii optice

Centrul științific de cercetare medicală Academ.Feodorov Federația Rusă- MHTK,,Microchirurgia ochiului’ este unul dintre puținele centre din Federatia Rusa pentru furnizarea de îngrijiri neuro-oftalmologice complexe pentru pacienții cu toate tipurile de boli ale nervului optic și ale căii optice.

Medicii folosesc cele mai moderne echipamente de diagnostic și tratament, inclusiv echipamente unice pentru Federatia Rusa. Experiența în tratarea pacienților cu patologie a nervului optic este de peste 30 de ani, eficacitatea tratamentului este la nivelul celor mai bune centre din lume.

Atrofia nervului optic este moartea parțială sau completă a fibrelor sale. Această patologie este o consecință a diferitelor boli și leziuni, atât ale ochiului, cât și ale sistemului nervos central.

  Oricare ar fi cauza atrofiei nervului optic, esența bolii se rezumă la faptul că fluxul sanguin este perturbat în cele mai mici capilare care hrănesc membranele și fibrele nervului optic, în urma căreia se dezvoltă hipoxia. Datorită efectului acestora din urmă, are loc distrugerea fibrelor nervoase, înlocuirea lor cu glioză și țesut conjunctiv, ceea ce duce în cele din urmă la scăderea sau pierderea capacității nervului de a transmite semnale – impulsuri vizuale către creier

Folosind metodele general acceptate în practica mondială  cât și dezvoltarea propriilor  metode, Centrul științific de cercetare medicală Academ.Feodorov Federația Rusă- MHTK,,Microchirurgia ochiului’  oferă asistență pacienților cu boli ale nervului optic  și ale căii optice.

     În fiecare an, departamentul desfășoară peste 2000 de cursuri de tratament conservator și fizioterapeutic al patologiilor oculare și ale analizorului vizual. În același timp, se utilizează întreaga gamă modernă de medicamente și metode utilizate în practica mondială. Acest lucru face posibilă efectuarea diferitelor metode combinate de tratament conservator și terapie laser  și, astfel, tratarea celor mai complexe și variate patologii ale ochiului

Tratamentul atrofiei nervului optic este o problemă foarte complexă și dificilă datorită capacității extrem de limitate de a regenera țesutul nervos. Tratamentul trebuie să fie cuprinzător și sistematic, ținând cont de motivele care au cauzat atrofia, durata procesului, vârsta și starea generală a pacientului. Tratamentul are ca scop îmbunătățirea circulației sângelui și îmbunătățirea nutriției nervoase, stimulând activitatea vitală a fibrelor nervoase conservate. Este recomandabil  combinarea metodelor medicamentoase  și diverși factori fizici , deoarece efectele farmacologice izolate sunt ineficiente, dar atunci când sunt utilizate împreună cu tehnici si metode  cu diverse aparate, aceasta duce la potențarea efectului. și oferă o stabilizare mai lungă a vederii îmbunătățite.

          S-a demonstrat că folosirea acestor metode de tratament , cat si terapia laser   ajută la restabilirea circulației sângelui, reduce inflamația și, prin urmare, îmbunătățește vederea.

 Mai multe informatii puteti  obtine de la – Reprezentant ,,Microchirurgia ochiului’’ Federația Rusă  în ceea ce privește organizarea tratării pacienților din România în cadrul Centrului, precum și pentru rezolvarea altor probleme, ce țin de colaborarea în domeniul medicinei

ILIESCU VERA -Optometrist – consultant patologie oculară

 Tel. contact 0724.679028

 
Programare