ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Constanta

Noi metode de tratament conservator efectuat in cadrul Institutului tehnico-stiintific ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov

În cadrul Institutului tehnico-stiintific ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa  se aplică diferite metode de tratament conservator  pacienților (fizioterapie, terapie eferentă, blocade limfrotice). Scopul principal al tratamentului conservator este îmbunătățirea sau stabilizarea funcțiilor vizuale existente, stoparea inflamației, pregătirea pentru   tratamentul operativ al pacienților care au nevoie de aceasta pentru a preveni eventualele complicații.

Procedurile fizioterapeutice sunt absolut nedureroase și sigure, prin urmare ele pot fi utilizate în tratamentul bolilor atat la adulți cat și copiilor. Cu ajutorul fizioterapiei se poate  exersa cu ușurință mușchii oculari, dezvoltarea vederii binoculare, stimularea retinei, nervului optic, îmbunătățirea circulației sanguină a globului ocular.

Am dezvoltat și am primit o largă aplicare practică a unui număr de metode pentru restabilirea funcțiilor vizuale la pacienții cu patologii ale retinei și ale nervului optic, inclusiv tratamentul ambliopiei după operații de refracție utilizând diferite efecte energetice: electrostimulare, stimulare magnetică, stimulare cu laser, fotostimulare, electroforeză, magnetoforeza,etc.

Terapia terapeutică (eliminarea eferenților) - tratamentul care vizează eliminarea din organism a diferitelor produse și substraturi patologice. Metodele de terapie eferentă, în special - fotomodificarea sângelui, în combinație cu blocade limfotropice, au posibilități terapeutice largi

Metodele de fotomodificare a sângelui (metode cuantice - iradierea intravenoasă și ultravioletă a sângelui) este una din metodele terapiei cu lumină, bazată pe efectul energiei cuantice asupra sângelui direct în canalul vascular.

Fotomodificarea sângelui are un puternic efect sanogenetic, adică permite creșterea sistematică a imunității și a capacităților de reabilitare a organismului.

Metodele de fotomodificare a sângelui sunt utilizate în oftalmologie pentru terapia bolilor inflamatorii (keratouveită, nevrită optică, ulcer cornean), infecții virale cronice  și infectii bacteriene (herpes, citomegalovirus, toxoplasmoză); în tratamentul proceselor  distrofice în retină, atrofie a nervului optic și glaucom primar; cu tromboză vasculară retiniană.

Terapia limfotropică este o metodă inovatoare modernă de tratament, care implică furnizarea de medicamente esențiale direct la locul leziunii prin sistemul limfatic.

Datorită faptului că sistemul limfatic (atât arterial cât și venos) face parte integrantă din sistemul cardiovascular, acesta furnizează   elemente nutritive  întregului corp, îl curăță și elimină substanțe toxice sau produse metabolice.

În procesul de terapie limfotropică, medicamentul utilizat nu are niciun efect asupra stomacului, a tractului digestiv, a rinichilor și a ficatului. În plus, aceasta se încadrează numai în sânge într-o cantitate minimă. Datorită acestui fapt,o astfel de terapie este cea mai delicată metodă de tratament, care poate fi utilizată chiar și în acele cazuri în care pacienții au boli ale organelor enumerate mai sus. Metoda de administrare a medicamentelor determină o creștere a concentrației regionale a substantelor medicinale   cu o scădere generală a încărcăturii medicamentului pe corp.

Îmbunătățește circulația sanguină și limfatică în tractul uveal, elimină endotoxicoza la nivelul organismului regional, organ și sistemic, este un  efect imunomodulator.

 Cursul tratamentului conservator este indicat pentru :

  • Degenerescența maculară legată de vârstă
    • Boala miopică
    • Ambliopia
    • boli retiniene congenitale și ereditare , distrofie maculară
    • Atrofia nervului optic de origine vasculară, inflamatorie, toxică
    • tulburări de circulație sanguină în vasele retinei și nervului optic;
    • Retinopatie diabetică;
    • boli inflamatorii ale membranelor reticulare, vasculare și ale nervului optic;
    • Patologia corpului vitros;
    • Keratită și uveită de diverse etiologii;
    • Distrofie a corneei în absența indicațiilor pentru keratoplastie
    • Diferite forme de glaucom, etc

 

 
Programare