ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Constanta

Metode moderne de tratament pentru atrofia partiala a nervului optic.

 

In cadrul Institutului tehnico-stiintific ,, Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorof din Federatia Rusa una din directiile prioritare ale activitatii stiintifice si clinice este dezvoltarea si introducerea de noi metode de tratament patogenic de atrofie a nervului optic. Anual se introduc noi metode de tratament  pentru  atrofiea nervului optic si impreuna cu laboratorul de cercetare noi tipuri medicale si tehnice de stimulenti.

Ca rezultat al multor ani de cercetari stiintifice efectuate  in cadrul Institutului  si in cooperare cu Departamentul de Biofizica a Universitatii de Stat  M.V.Lomonosov din Moscova, s-au identificat mecanisme ale campului magnetic, camp electric si efectele combinate cu laser asupra tesutului nervos, vaselor sanguine si a celulelor rosii din sange in timpul stimularii, respectiv magnetic, stimulare electrica directa si cu laserelectrostimulare a nervului optic in atrofierea sa.

In functie de cauza bolii, gradul de deteriorare a atrofiei nervului optic, varsta pacientului se foloseste un alt tip de energie de impact( campuri magnetice variabile, electrice, cu laser) direct pe nervul optic in timpul stimularii sale.

Metodele dezvoltate pentru tratamentul de atrofie partiala a nervului optic sunt utilizate cu succes, in Institutul tehnico-stiintific ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa.

  • Non –invazive: stimulare magnetica, stimulare electrica transcutanata
  • Chirurgicale : electrice, laserelectrostimulare pe etape ( impact asupra nervului se realizeaza in mod direct)
  • Combinat : ( o combinatie a acestor metode; stimulare magnetica si blocada-, care sa permita introducerea medicamentelor pe termen lung in orbita)
  • Schemele concepute pentru  fiecare tip de stimulare permite sa lucreze la toate partile analizatorului vizual, inclusiv departamentelor periferice si centrale.

    Tratamentul este conceput pentru 10 zile si ( indicarea ) 10-15 sesiuni de tratament pe zi .experienta medicilor –specialisti in domeniu a aratat ca cele mai bune rezultate pot fi obtinute atunci cand se trateaza acuitatea vizuala reziduala de cel putin in 5%.

    In general , in cazul in care acuitatea vizuala creste cel putin de doua ori din vederea pe care a avut-o pacientul inainte de tratament, acesta poate fi considerat un rezultat bun. Medicii Institutului spun ca tratamentul trebuie sa fie cuprinzator si sistematic, iar efectuarea acestuiea trebuie sa ia in considerare cauzele limitarii procesului de atrofie, varsta si starea generala a pacientului. Cursuri repetate de tratament permit nu numai stabilizarea rezultatelor anterioare, dar  si imbunatatirea in continuare a functiei vizuale.

     
    Programare