ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Constanta

Progrese in tratamentul atrofiei nervului optic

Institutul tehnico-stiintific  "Microchirurgia ochiului"Academ. Feodorof  cu renume mondial, este unul dintre putinele centre din Federatia Rusa care ofera o gama completa de tratament conservator  pacientilor cu tot felul de boli ale nervului optic și caii vizuale ,chiar si pentru pacienti a caror tratament a fost considerat inutil.

Atrofia nervului optic este un proces ireversibil si nici un tratament nu poate rezolva leziunile induse de aceasta afectiune, cu toate acestea  ,vederea pacientului poate fi salvata  in Institutul Tehnico-Stiintific ,,Microchirurgia ochiului’’ Academ. Feodorov din Federatia Rusa

Tratamentul atrofiei nervului optic este o sarcină dificilă, deoarece capacitatea țesutului nervos de a se regenera este limitată. Tratamentul trebuie să fie cuprinzător și sistematic, ținând cont de cauzele atrofiei, de durata procesului, de vârsta și de starea generală a pacientului.

Deoarece atrofia nervului optic în majoritatea cazurilor nu este o boală independentă, ci este o consecință a altor procese patologice, tratamentul său trebuie să înceapă cu eliminarea cauzei.

In cadrul Institutului tehnico-stiintific  "Microchirurgia ochiului"Academ. Feodorof  se folosesc echipamente ultramoderne  pentru diagnosticarea si tratarea pacientilor cu aceste afectiuni   si sunt unice in Federatia rusa

Cu ajutorul acestor echipamente si vasta experienta in domeniu , cercetarile efectuate cat si  propriile metode elaborate , specialistii Institutul tehnico-stiintific  "Microchirurgia ochiului"Academ. Feodorof  asigura  asistenta medicala pacientilor cu urmatoarele tipuri ale bolii, cum ar fi:

  • atrofiea parțială a nervului optic, inclusiv etiologie necunoscută
  • atrofiea nervului optic si calea vizuala in leziuni cerebrale
  • nevrita și atrofie optică în boli demielinizante ale sistemului nervos central, incluzând scleroza multiplă, encefalomielita diseminată.
  • Atrofiea nervului optic si calea vizuala cu encefalopatie (hipoxic, toxice).
  • Atrofiea nervului optic si calea vizuala dupa o interventie chirurgicala (craniotomie), în legătură cu leziuni, tumori, hematom subdural
  • Atrofiea nervului optic cu boli vasculare (encefalopatie, hipertensiunea, insuficiența cerebrovasculară cronică de diferite origini, stare după tulburări circulatorii cerebrale acute).
  • leziuni ale nervului optic în bolile oculare (glaucom, traumatisme, neuropatie optică ischemică)., etc

    Experiență medicilor    în tratamentul pacienților cu patologie a nervului optic, si nu numai, este mai mare de 25 de ani, iar  eficacitatea tratamentului este  la nivelul celor mai bune centre din lume.


     În cadrul Institutul tehnico-stiintific  "Microchirurgia ochiului"Academ. Feodorof   se folosesc diferite metode de tratament conservator al pacienților (fizioterapie, terapie eferentă, blocadă limfotropică, electro-magnitoterapie, electroforeza, laserterapie, tratament medicamentoz , etc).     Scopul principal al tratamentului conservator este îmbunătățirea sau stabilizarea funcțiilor vizuale existente, reducerea inflamației, pregătirea pentru tratamentul chirurgical al pacienților care au nevoie de prevenirea posibilelor complicații.

Procedurile  sunt absolut nedureroase și sigure, astfel încât acestea pot fi utilizate în tratamentul bolilor la adulți și copii. Cu ajutorul metodelor de tratament conservator se poate exersa cu ușurință formarea mușchilor oculari, dezvolta vederea binoculară, stimulează retina, nervul optic și îmbunătățește circulația sanguină a globului ocular.

Totodata se determină necesitatea și combinația optimă a tipurilor de stimulare utilizate  și terapie medicamentoasă pentru diferite tipuri de patologie a globului ocular, astfel se foloseste un complex combinat de stimulare si terapie intensiva in tratamentul si reabilitarea pacientilor cu boli ale aparatului viziual

Institutul tehnico-stiintific  "Microchirurgia ochiului"Academ. Feodorof   a dezvoltat și a primit o aplicație largă în practică a mai multor metode de restabilire a funcțiilor vizuale la pacienții cu patologie a retinei și a nervului optic, inclusiv tratamentul ambliopiei după intervenții chirurgicale de refracție utilizând diferite efecte energetice: electrostimulare, stimulare magnetică, stimulare laser, fotostimulare, electroforeză.

  În ultimii 20 ani, Institutul tehnico-stiintific  "Microchirurgia ochiului"Academ. Feodorof   a creat un întreg sistem pentru tratamentul atrofiei parțiale a nervului optic, care a reprezentat un nou pas în tratamentul acestei boli grave.

 

 
Programare