ReStart metabolic în doar 4 zile

©

Autor:

ReStart metabolic în doar 4 zile

Slăbire sau detoxifiere? Slăbirea sau pierderea excesului de greutate a devenit un subiect de mare interes pentru cea mai mare parte din populația țărilor dezvoltate, în special din Europa și continentul Nord-American.

Conform rapoartelor Organizației Mondiale a Sănătății, se pare că supragreutatea este cea mai amenințătoare problemă de sănătate publică a secolului 21. (https://www.who.int/)


Fie că suntem preocupați de slăbire (pierderea în greutate a excesului de grăsime și toxine acumulate în corp pe parcursul unei perioade de timp).


Fie ne dorim doar o detoxifiere (eliminarea excesului de apă și toxine) acest program se poate face periodic, chiar și atunci când ai o greutate optimă.


În ambele situații, decizia este una înțeleaptă și se impune, deoarece este prima măsură prin care oferim un restart metabolic corpului.


Se recomandă să se facă aceste programe trimestrial sau cel puțin de doua ori/an, primăvara și toamna.


În doi pași:
PASUL 1 - detoxifiere - descrisă mai jos.
PASUL 2 - se continuă cu o cura de slăbire până când se obțin rezultatele dorite.


Scopul acestor programe nu este doar să ne atingem obiectivele de greutate propuse, ci să ne reamintim obiceiurile unui stil de viață sănătos și echilibrat, în așa fel încât menținerea greutății optime să fie obiectivul final pe termen lung.


Ingrediente cheie care-ți garantează reușita - nutriționiștii au studiat timp de zeci de ani, care ar fi cele mai bune ingrediente care contribuie la rezultate optime. Sigur că numărul lor este mult mai mare decat cele expuse mai jos.


Dar se pare că ingredientele prezentate în continuare fac parte dintr-o combinație câștigătoare:

 • Ceai verde - foarte apreciat în ultimii ani datorită modului de procesare în urma căruia se păstrează polifenolii naturali, ceea ce contribuie semnificativ la beneficiile pentru sănătate: antioxidant, încetinește procesul de îmbătrânire prematură, susține sistemul imunitar, tonifică pielea și musculatura, ajută la reducerea greutății, crește rezistența fizică la efort și nivelul de energie.
 • Cafea verde - împiedică acumularea depozitelor de grăsime, suprimă apetitul, reduce poftele greu de controlat, îmbunătățește concentrarea și memoria, reduce efectul radicalilor liberi asupra tenului.
 • Guarana - provine din Brazilia, și se pare ca a fost descoperită de un trib numit Guaranis, din preajma fluviului Amazon. Membrii tribului consumau o băutură făcută din pudra boabelor acestei plante. Ei au observat că mărește rezistența vânătorilor pe termen lung, fără să simtă senzație de foame sau oboseală. În prezent, s-au descoperit multe alte beneficii ale acestei plante braziliene: stimulează metabolismul, suprima apetitul, reduce grăsimile localizate, îmbunătățește memoria și acuitatea vizuală, ajută în tratarea artritei.
 • Colina - este considerată o vitamina din categoria B, cu rol important în buna funcționare a creierului și a sistemului nervos. Contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la eliminarea grăsimilor din ficat.
 • Acidul Folic, vitaminele B6, și B12, vitaminele C și E - au rol în echilibrarea sistemului nervos, metabolismului glucidelor, grasimilor și al aminoacizilor.
 • Ghimbir - accelerează metabolismul, contribuie la arderea grăsimilor, ajută la eliminarea toxinelor din corp.
 • Ardei iute Cayenne - printr-un proces numit termogeneza, ajută la creșterea cantității de căldură produsă de corp determinând accelerarea metabolismului.
 • Turmeric - poate avea o puternică acțiune detoxifiantă, prin susținerea enzimelor implicate în detoxifierea organismului.
 • Glucomannan -  este o fibră dietetică, naturală, solubilă în apă, cu rol complex în reducerea colesterolului, glicemiei și în prevenirea constipației. Este fibra cu cea mai mare capacitate de absorbție a apei, pana la de 50 de ori greutatea sa. Indicată în diete de slăbire datorită senzației de sațietate și umplerea stomacului, prin creșterea volumului în prezența apei.
 • Aloe Vera Gel - un produs complex, bogat în vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, hormoni. Asigură o curățare profundă a organismului, și favorizează creșterea capacității de absorbție a nutrienților din hrană.


Ce așteptări poți avea de la programul DX4

 

Ziua 1 - este ziua în care cuvantul cheie este DECIZIA. Ai pornit într-o călătorie dedicată autocunoașterii și obținerii unei stări mai bune de sănătate. Este o decizie importantă pentru reușita careia ești 100% responsabil.


Tipsul zilei: Bea apă cât de mult și de des! Stai departe de ispite!


Ziua 2 - DEFINEȘTE obiectivele tale pe termen scurt și lung. Ce schimbări va aduce în viața ta acest program? Evită exprimările generale, fii specific:

 • Vreau să-mi îmbunătățesc dieta / Voi începe chiar de acum să analizez lista de alimente și voi exclude din casa mea pe cele care nu sunt sănătoase.
 • Vreau să fac mișcare  / Îmi propun să fac cel puțin 30 min mișcare/zi
 • Vreau să beau mai multă apă /Voi bea zilnic minim 2 litri de apa/ceai. Voi evita băuturile care conțin calorii.


Tipsul zilei: Ține-te ocupat! Ai suficientă energie pentru a fi productiv și a uita de pofte.


Ziua 3 - DESCOPERĂ - vei realiza că ai suficientă energie și poftele sunt controlate.


Tipsul zilei: Este momentul în care începi să realizezi schimbările aduse de program:  energia persistă, somnul este mai bun, observi că hainele sunt mai lejere pe corp, poftele de gustări nesănătoase au intrat în umbră. Deci bucură-te de transformare!


Ziua 4 - DEDICĂ-TE - tot ceea ce se petrece în timpul acestui program este o lecție de viață pentru tine, în care ți-ai făcut timp să te analizezi, să-ți cunoști nevoile și dorințele, să vezi cum pot fi ele echilibrate spre binele tău.


Aceste program este o evaluare controlată a ceea ce are nevoie corpul tău în comparație cu ceea ce își dorește mintea ta. În acest duel, mintea decide și câștigă!


Întrebarea este, mintea decide și îți permite să mănânci ce dorești și când dorești, chiar dacă urmează regrete de genul: Nici de data asta nu m-am putut abține?


Sau, mintea câștigă și te face conștient că ești responsabil de îngrijirea corpului tău, astfel încât vei face numai alegeri în favoarea ta.


Alegerea este a ta!


Tu decizi dacă vrei să “suporți consecințe” sau să te bucuri de sănătate și vitalitate!


Data actualizare: 03-06-2022 | creare: 03-06-2022 | Vizite: 1624
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: