Sambata 23 Mai - Seminarul „Omul fata in fata cu frica”

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
gratuit
Anunț publicat de: Boldea Maria Stefania - Cabinet de psihologie
Locație: Constanta (Constanta)
Telefon: 0726227085
Data: 08-05-2015
Viata este o aventura cutezatoare sau altfel nu este nimic. Helen Keller

Frica este un sentiment cunoscut fiecaruia din noi inca de cand suntem copii. Intr-o masura moderata frica ne poate salva viata prin masurile de precautie sanatoase care ne impune sa le luam, dar cand scapa de sub control, cand devine amenintatoare, atunci provoaca pagube mai mult decat orice alt sentiment trait vreodata de om, blocandu-ne si facandu-ne sa ne simtim paralizati, neajutorati, slabi si neputinciosi. Se spune pe buna dreptate ca frica este la radacina tuturor relelor faptuite vreodata de fiinta umana.

Frica este un semnal de alarma indispensabil care ne protejeaza. Dar daca simtim frica si la orizont nu exista nici un pericol concret ? Este foarte frecvent să încercăm acest sentiment şi în timp ce nici un pericol nu ne ameninţă. Acest gen de frică este artificială. Această percepţie poate părea reală, dar nu este bazată pe o realitate. Cu toate acestea, această angoasă ne împiedică să dormim noaptea, sau pur şi simplu să dormim. Aparent, ea nu are nici o raţiune de a fi, dar este nemiloasă: ne paralizează şi ne slăbeşte dacă o lăsăm să acţioneze. Am putea califica acest gen de frică drept „falsă mărturie care are toate aparenţele de realitate”. Ea îşi află originea în trecut şi declanşează teama de viitor. Aceste panici, inventate, au totuşi o raţiune de a fi: ele ne dau ocazia de a ne dezvolta, de a evolua, de a iubi. Ele sunt „purtătorul de cuvânt” al sufletului nostru care reclamă cu insistenţă să creştem şi să ne vindecăm. Ele ne dau ocazia de a ne modifica comportamentele, de a prefera curajul si iubirea în locul fricii, realitatea în locul iluziilor, prezentul în locul trecutului.

Frica ca si sentiment, ne face sa ne simtim nefericiti, si nu obiectul fricii noastre. Ea poate sa se manifeste in diverse feluri, prin: blocaj mental, indecizie, furie, gelozie, inferioritate, agresivitate etc. Responsabilitatea noastra este sa invatam sa transformam aceasta frica in intelepciune, pasind, cu pasi mici inspre lucrurile care ne provoaca teama. Frica noastra are cu atat mai mult putere asupra noastra cu cat suntem mai pasivi si inactivi.

A trai in frica, inseamna a nu trai cu adevarat. Inseamna supravietuire nu viata. Gandurile noastre nedisciplinate, nestapanite sunt cele care sporesc sentimentul de teama. Adevarata libertate consta in a face pasi exact spre acel lucru de care ne este cel mai teama. Inaintand, impotriva senzatiilor care tind sa ne tina pe loc, alegem viata si invatam sa traim liberi, e singurul mod in care putem trai viata plenar si ne putem descoperi resursele minunate de care dispunem in interiorul nostru. Este mult mai periculos a ramane permanent intr-o zona de aparent confort, pentru ca acolo, nu suntem altceva decat niste bieti prizonieri, prizonieri ai temerilor, nelinistilor si granitelor autoimpuse. Din clipa in care avem curaj sa inaintam spre frica noastra, viata incepe sa aiba sens, sa fie palpitanta si plina de semnificatie, sa merite traita.

Libertatea este scopul cel mai inalt spre care tinde fiecare om, dar pentru a trai liber presupune sa fim mai intai constienti de noi insine si responsabili, inseamna a ne confrunta si depasi mai intai fricile pe care le avem. Fricile noastre sunt fantomele din mintea noastra care ne saboteaza si primele pe care trebuie sa le depasim in procesul de dezvoltare si vindecare interioara.

Daca ai reusi sa te eliberezi de toate fricile tale, printr-o atingere de bagheta magica, cum s-ar schimba viata ta ? Ce ar fi diferit ? Ce ai face ? Cum te-ai comporta daca nu ai avea temeri ? Gandeste-te. Daca nimic nu s-ar mai opune viselor tale, existenta ta si comportamentul tau ar fi probabil foarte diferite, atunci ai trai la adevaratul tau potential !

Temele discutate in cadrul seminarului:
• Ce este frica ? Care este cauza ei si ce efect are in viata noastra ?
• Despre manifestarile fricii: anxietate, atacuri de panica, fobii.
• Despre frica de moarte.
• Strategii concrete pentru a prelua controlul asupra mintii si emotiilor noastre.
• Exercitiu practic pentru a ne elibera de frica.

Un seminar interactiv, provocator, care isi propune o abordare activa, angajata, directa ajuntandu-te sa faci pasi siguri in castigarea bataliei din mintea ta. Este un seminar care iti va furniza setul de instrumente necesare pentru dezvoltarea ta psihica si emotionala.

Traineri: Maria Stefania Boldea – Psiholog, Psihoterapeut; Dan Boldea – Consilier Psihologic NLP, Life Coach

Data: Sambata 23 Mai, 2015, ora 15.00 – 17.00

Locatie: se va comunica din timp persoanelor inscrise.

Seminarul este GRATUIT !

Fii sociabil si invita si alte persoane interesate la acest seminar ! Pentru a te inscrie, suna la nr. de tel: 0726 227 085 sau 0721205741

Website: www.PsihologConstanta.ro

Foarte Important:
Numarul de locuri este limitat! Locurile se ocupa in ordinea inscrierilor de aceea esti rugat sa te inscrii din timp. Dupa ce te-ai inscris esti rugat sa confirmi participarea ta cu 24 de ore inainte de seminar !

Te asteptam cu entuziasm si cu inima deschisa:
Maria Boldea si Dan Boldea