Top 5 întrebări despre implantul dentar

©

Autor:

Top 5 întrebări despre implantul dentar
Advertorial oferit de DENTESSE Clinici Medicale Dentare

Este important ca orice decizie pentru propria sănătate să fie complet si corect informată. Conform statisticilor, aproximativ 39% dintre românii care au pierdut unul sau mai mulți dinți renunță la posibilitatea de a realiza tratamentul dentar pentru redobândirea esteticii și funcționalității zâmbetului, iar teama de dentist, costul intervenției și lipsa informării sunt cele mai des întâlnite motive.

Iată mai jos 5 cele mai frecvente întrebări pe care pacienții clinicilor DENTESSE le adresează medicilor specialiști înainte de a opta pentru tratamentul cu implant dentar.

1. Ce să aleg: implant dentar sau proteză mobilă?

Puși în situația de a alege o soluție pentru refacerea totală a danturii, mulți dintre pacienți cunosc doar despre opțiunea protezei dentare. Medicii dentiști DENTESSE recomandă reabilitarea danturii cu ajutorul sistemelor de implanturi dentare, care aduc o serie de beneficii importante în fața metodelor clasice. Aceste sisteme au la bază lucrări dentare fixe care asigură atât un aspect estetic natural, cât și funcționalitatea completă a cavității bucale.

Pentru că implantul dentar reușește să înlocuiască întru totul funcțiile dintelui natural, această soluție împiedică resorbția osoasă, iar igienizarea cavității bucale poate fi realizată ca în mod obișnuit.

2. Un implant dentar de calitate trebuie să fie scump?

Un implant dentar nu trebuie să fie neapărat scump pentru a valida un tratament de calitate. Înainte de a te decide ce tip de implant dentar vrei și care este clinica unde vrei să realizezi această procedură trebuie să fii atent la o serie de criterii care vin în completarea costurilor, precum: expertiza medicului dentist, tehnologiile și materialele folosite, tehnicile de sedare utilizate, ambientul și atitudinea personalului.

Dacă te aștepți să găsești prețuri mici, află că va fi imposibil! Cu toate acestea, există tratamente de înlocuire a dinților cu implant dentar la prețuri accesibile, care asigură raport calitate-preț convenabil. În clinicile DENTESSE beneficiezi de implant dentar cu tarife începând de la 1850 lei, iar plata întregii proceduri poate fi realizată cu ajutorul unui plan de finanțare în rate.

3. Procedura cu implant dentar este sigură?

Conform Academiei Americane de Implantologie Dentară, în 99% din cazuri, implantul dentar înlocuiește cu precizie funcțiile și aspectul dintelui natural. De asemenea, durata de viață a unui implant poate fi permanentă, dacă igiena orală și alimentația sunt corespunzătoare și dacă se respectă controalele periodice la medicul dentist.

Totodată, fiecare etapă a tratamentului cu implant dentar este evaluată de o echipă specializată  în implantologie dentară dublata de cele mai noi tehnologii medicale digitale. Este important să alegi informat un medic stomatolog specializat în chirurgie oro-maxilo-facială care utilizează abordări moderne ale intervenției chirurgicale pentru a spori stabilitatea implantului dentar și pentru a stimula un răspuns de vindecare rapid.

4. Intervenția cu implant dentar este dureroasă?

Tratamentul cu implant dentar este nedureros. Întreaga intervenție se realizează sub anestezie, iar în cazurile în care este necesar, sub inhalosedare sau sedare intravenoasă, asistată de medic primar anestezist, asigurând pacientului confort și siguranță pe durata intregii proceduri.

5. Cum se întreține sănătos implantul dentar?

După intervenția cu implant dentar, este indicat să vii la vizita stomatologică o dată la 6 luni, pentru controlul periodic si pentru a realiza o igienizare dentară profesională completă.  

Este timpul să iei cea mai bună decizie pentru sănătatea zâmbetului tău! Află mai multe informații despre interventia cu implant dentar chiar de la medicii specialiști dentiști ai clincilor DENTESSE! Programează-te aici: www.dentesse.ro

Data actualizare: 24-09-2021 | creare: 24-09-2021 | Vizite: 218
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: