Unde este punctul G?
Autor: Vasiliu Alina
Orgasmele te pot ajuta să reduci stresul, să îmbunătățești aspectul pielii și să te simți mai bine. Cu toate acestea, pentru multe femei, orgasmele pot fi la fel de evaziv înțelese ca punctul G.
Este relativ neobișnuit ca femeile să aibă orgasm numai prin relații sexuale. De fapt, potrivit unui studiu din 2017, doar 18% dintre femei ating orgasmul numai prin penetrare. De cele mai multe ori, stimularea clitorisului este necesară, sau cel puțin benefică, atunci când vine vorba de orgasmul din timpul sexului. (1)
Cu toate acestea, chiar dacă nu ai avut orgasm vaginal, asta nu înseamnă că este imposibil de realizat. Unii cred că punctul G poate fi elementul cheie în cazul femeilor care vor să atingă orgasmul în timpul penetrării. Dar unii cercetători cred că orgasmele vaginale nici măcar nu există, deci poate fi dificil să se separe faptele de ficțiune.
Un studiu publicat în The Journal of Sexual Medicine a verificat existența anatomică a spotului G. Până în prezent, nu a fost niciodată determinat dacă punctul G există într-adevăr. Autorul studiului, Adam Ostrzenski a confirmat existența anatomică a punctului G. (2)
Ce este punctul G?
Ai auzit probabil despre punctul G, așa cum ai auzit și despre modul în care acesta este esențial pentru realizarea unui orgasm vaginal. Dar este adevărat?
Cunoscut ca punctul Gräfenberg, punctul G a fost introdus de Dr. Beverly Whipple după ce a descoperit că folosirea unei mișcări de-a lungul interiorului vaginului a produs un răspuns fizic la femei.
Cu toate acestea, este important să clarificăm faptul că punctul G nu este de fapt o parte distinctă a anatomiei. De fapt, într-un studiu din 2017, cercetătorii au încercat să găsească locul G, fără niciun rezultat însă.
Unde este punctul G?
În loc să fie o zonă separată din vagin, punctul G face parte din structura clitorisului. Acest lucru înseamnă că atunci când stimulezi punctul G, de fapt stimulezi o parte a clitorisului, care este mult mai mare decât au preconizat cercetătorii.
Se pare că punctul unde se întâlnesc labiile interioare, este de fapt doar vârful clitorisului și se împarte în două „rădăcini”, care pot avea lungimea de aproximativ patru centimetri.
În plus, această regiune poate varia de la femeie la femeie, ceea ce explică de ce poate fi dificil de localizat.
Cu toate acestea, odată stimulat, punctul G poate provoca ejacularea feminină și ajută femeile să atingă orgasmul vaginal. (3)
Cum găsești punctul G?
Găsirea punctului G poate fi dificilă. În loc să îl cauți în timpul activității sexuale, este mai ușor să localizezi punctul G prin autoexplorare.
Pe măsură ce începi să îți explorezi corpul, încearcă să te relaxezi. Când te simți pregătită, poți începe să îți masezi deschiderea către vagin.
Apoi, cu ajutorul degetelor sau a jucăriilor sexuale, pe care le-ai introdus în vagin, folosește mișcări rapide, orientate în partea de sus a vaginului.
Reține că nu încerci să atingi un anumit loc, ci mai degrabă să găsești ceea ce te face să te simți cel mai bine în regiunea respectivă.
Repetă mișcarea, iar pe măsură ce se instalează senzația de excitare vei dori să îți concentrezi atenția asupra acestei zone.
Dacă ești în căutarea punctului G și apoi începi să te simți inconfortabil, deoarece apeși peretele interior al vaginului sau, brusc simți nevoia urgentă de a urina, nu îți fă griji; este de fapt normal. Între timp, unele femei care ating această zonă nu vor simți absolut nimic.
Preferințele pot varia de la o persoană la alta. De fapt, o revizuire din 2016 a subliniat faptul că orgasmele nu sunt de unică folosință, deci nu există nicio cale corectă sau greșită pentru orgasm. (4)
Poți avea orgasm fără a-ți atinge punctul G?
Experții încurajează femeile să continue explorarea corpului lor și să experimenteze ceea ce se simte bine pentru ele, dar aceștia recunosc, de asemenea, că nu toate femeile vor simți aceleași senzații și că nu toată lumea va fi capabilă să identifice o zonă anume, care se simte diferit de celelalte.
Din fericire, există o mulțime de alte modalități pentru femei de a avea orgasm, și mult mai multe zone care pot stimula plăcerea.
Amintește-ți că masturbarea este complet normală și poate fi o parte sănătoasă a oricărei relații. Acordându-ți timp pentru a-ți explora propriile preferințe, poți folosi acea informație pentru a instrui partenerul tău cu privire la ceea ce te mulțumește mai mult în timpul actului sexual.
2. Who's Afraid of the G-spot? Urlo: https://www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(15)32843-5/abstract
3. Looking for the G-Spot? 6 Things to Know. Url: https://www.plannedparenthood.org/learn/teens/ask-experts/where-is-the-g-spot-and-what-does-it-do
4. The whole versus the sum of some of the parts: toward resolving the apparent controversy of clitoral versus vaginal orgasms. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5084726/
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- De cate ori e normal sa faci sex pe saptamana?
- Sexul anal... poate fi insarcinata?
- Mai sunt virgina?
- 15 cm la 18 ani?
- Penis mic... am nevoie de un sfat... Help me please!!!
- Marimea penisului
- Sex anal/oral
- Probleme cu erectia / Penis moale
- Himenul-semnul virginităţii?
- Am nevoie sa fac dragoste, dar nu am cu cine