Anticonceptionale si antibiotice

13-05-2010
Valentina_109
Nu este medic/terapeut
Valentina_109
Buna ziua, am o nelamurire legata de combinarea anticonceptionalelor cu antibiotice... Iau Karissa iar, in urma unei infectii ORL, mi-a fost prescris Augmentin 1g. Pe prospect scrie ca antibioticul afecteaza efectul pilulelor. Nelamurirea mea este la cat timp de la ultimul raport sexual pot incepe tatamentul cu antibiotice, in conditiile in care spermatozoizii pot trai mai multe zile in corp, dupa raportul sexual iar Augmentin reduce protectia... Ultimul l-am avut duminica iar acum este joi, pot incepe sa iau antibioticele? Scuze daca intrebarea poate parea stupida. :)
2 comentarii
0
13-05-2010, ora 22:35
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Puteti deja incepe tratamentul antibiotic. In timpul adminsitrarii lui si inca 7 zile dupa aceea, considerati-va fara protectie.
0
16-12-2010, ora 12:29
me20
Nu este medic/terapeut
me20
buna ziua. Am o intrbare :iau Karissa de 10 luni si am avut o raceala si nisip la rinichi acum doctorul mi-a prescris urisan si cifran 500mg.aceste medicamente trebuie sa le iau timp de 7zile. as vrea sa stiu daca sunt protejata sau aceste medicamente reduc protejarea si as mai dori sa aflu daca pot avea relatii sexuale sa nu ma afecteze. multumesc mult pentru ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul