Cu ce va ocupați timpul?

25-10-2022
Freshbuddy100
Nu este medic/terapeut
Freshbuddy100
Voi cei care sunteți pensionarii pe caz de boala cu ce va ocupați timpul?
8 comentarii
2
26-10-2022, ora 00:42
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Cu somnul de frumusețe în timp ce alții muncesc. :) Glumesc, se întâmplă uneori dar nu tot timpul.
Cred că nu există un răspuns universal valabil, depinde de preferințele tale. Trebuie să descoperi ce îţi place, ceea ce ne place nouă, ţie poate să nu-ți placă și invers.
Sportul și gătitul sunt activitățile mele preferate. Plimbările sunt o opțiune bună pentru cineva care nu agreează sportul. Mie îmi plac ambele. Cititul nu mă mai atrage, deși înainte citeam destul de mult. Mi-am cumpărat cărți de psihologie și dezvoltare personală, am primit cărți axate pe vindecare și spiritualitate gen Dr Joe Dispenza, dar cu cât citesc mai mult, cu atât rămân mai dezamăgită. Cred că există două posibilitati: ori sunt eu frustrată că nu pot pune în practică sfaturile de acolo, ori toți ăștia nu sunt decât niște șarlatani ordinari care fac bani pe seama noastră, profitând de faptul că suntem vulnerabili și disperați să ne vindecăm. Tind să cred că a doua variantă este mai aproape de adevăr...
1
27-10-2022, ora 20:44
360
Nu este medic/terapeut
360
eu unul nu sunt pensionat. dar ma comport ca unul (exceptie facand faptul ca lucrez putin). so, lucrez cate 3-4 ore, joc sah cate 3 ore, sport 2ore, film 3 ore... mai citesc cate ceva in timpul ramas pe forumuri sau carti... si s-a dus ziua...
1
30-10-2022, ora 19:10
Freshbuddy100
Nu este medic/terapeut
Freshbuddy100
Io rămân în pana de idei
1
30-10-2022, ora 19:59
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
@Freshbuddy, gătești? Dacă nu, apucă-te. La început ai impresia că îți ia o săptămână până termini o rețetă. Dar măcar nu te plictisești.
Nu știu dacă ești credincios, dar poate îți găsești o biserică sau o fundație pe care să-i ajuți cu ce poți. Eu am făcut în urmă cu niște ani, voluntariat la o fundație și îi ajutam cu sortatul hainelor, cu traducerea în limba engleză, un pic la calculator dar pt asta aveau deja angajați. Finanțatorii erau din US și tot timpul trebuia tradus ceva. Ideea e să fie ceva ușor (că dacă puteai mai greu, bănuiesc că erai angajat), și să nu te plictisești.
2
30-10-2022, ora 20:02
360
Nu este medic/terapeut
360
mi se par amandoua idei bune... subscriu...
@csd, imi poti spune cum ai gasit fundatie pt voluntariat ? as fi interesat de asa ceva
2
30-10-2022, ora 20:32
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
@xtreme, tatăl meu îl cunoștea pe președintele fundației respective. Mi se pare că majoritatea fundațiilor acceptă voluntari.
Chiar mai vedeam iarna trecută câte o știre cum se sinucid bieții bătrâni că nu mai aveau cu ce plăti facturile, și imediat mă gândeam că ajutorul le-ar fi la îndemână, numai să știe că li se cuvine să-l ceară. Pe lângă fundația asta, mai știu cel puțin încă două care ajută oamenii cu venituri modeste. Bine asta se întâmplă în județul Cluj, în alte părți, nu cunosc câte sau dacă există.
0
15-12-2022, ora 20:42
anonim186
Nu este medic/terapeut
anonim186
Eu nu am dorit sa iau pensie pe caz de boala, e oricum prea mica.

Nu prea imi ocup timpul cu nimic si trece prea repede.
0
15-12-2022, ora 21:51
anonim186
Nu este medic/terapeut
anonim186
E batjocura cat de mici is la noi pensiile in general. Bietii varstnici, de abia isi pot plati facturile din banii aia. Dar asta pe caz de boala vine cu tot soiul de conditii atasate si ti se retrag din drepturi. Am auzit de unii care lucreaza in strainatate care si-ar fi facut, poate asa merge. Eu doresc sa lucrez iar in tara, de aia nu mi-am facut, tocmai ca sa nu mai stau asa sa nu fac nimic, ca nu imi face bine. In strainatate iara nu am rezistat nicicum, din cauza bolii asteia mai ales, am mostenit mizeria asta de boala, nici tata nu a reusit in strainatate nicicum si avea exact aceleasi probleme si diagnostice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul