Dupa detartraj, incisivii au o mica mobilitate

21-01-2012
alex.r.i
Nu este medic/terapeut
alex.r.i
Buna seara! Am si eu o problema, acum un an am fost la un cabinet pentru un detartraj, la cateva zile dupa, am observat ca incisivii de joc au o mica mobilitate, m-am dus din nou la cabinet unde doctorul mi-a zis ca este o mobilitate foarte mica si ca nu o sa fie nicio problema...acum 3 luni m-am dus la un alt cabinet pentru un control, in urma caruia mi s-a facut din nou detartraj, a 2-a zi am simtit ca dintii mi se misca si mai rau si simteam ca gingiile ma ard. m-am prezentat din nou la cabinet, unde doctorul mi-a zis ca nu am nimic, ca gingiile sunt roz, ca da am o mobilitate dentara mica, si ca maselele de minte de jos ar trebui scoase pentru ca e posibil sa fie si de la asta. Nu stiu cat de mica este mobilitatea, singura chestie e ca ma deranjeaza putin cand mananc pt ca ii simt ca se mica si uneori ma si dor putin, iar cand folosesc ata dentara, imi intra putin pe langa gingie...nu stiu ce trebuie sa fac, si sunt putin speriat. As fi foarterecunoscator pentru un sfat.
8 comentarii
0
21-01-2012, ora 13:47
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Căutati un medic priceput la parodontologie pt un diagnostic corect si tratament.

Cel mai probabil aveti o parodontopatie nediagnosticata.
0
21-01-2012, ora 13:59
alex.r.i
Nu este medic/terapeut
alex.r.i
ok, multumesc mult!
0
23-01-2012, ora 23:37
sebyq
Nu este medic/terapeut
sebyq
Tocmai am fost azi la stomatolog si mi-a pus o plomba, a scos nervul, mi-am pus(aplicat ploba) si am o durere daca ma apas cu limba pe dinte... o durere cam mare.
Vineri am fost tot la acelasi stomatolog si mi-a pus o plomba pe cealalta parte exact acelasi dinte... si nu am avut durerea asta, la fel si la acel dinte mi-am scos nervul. e normal sa ma doara?

care poate sa fie problema, sau de ce ma doare in halul asta la dintele acesta?
p.s. ca sa explic mai bine de exemplu nu ot sa tin gura inchisa in sensul ca nu pot sa las maxilarul moale(cred ca i se spune maxilar :D) pentru ca daca se atinge partea de jos cu cea de sus adica daca imi ating dintele cu dintele de jos ma doare.
0
23-01-2012, ora 23:45
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
E considerata normala (dar nu obligatorie) durerea dupa ce se scoate nervul.

Pt durere luati ibuprofen.
0
23-01-2012, ora 23:47
sebyq
Nu este medic/terapeut
sebyq
Multumesc:) In cazul in care ar trebui sa fie normala nu ar trebuie sa fie constanta adica sa ma doara tot timpul si numai la atingere?:)
0
07-03-2012, ora 00:04
alex.r.i
Nu este medic/terapeut
alex.r.i
revenind la prima mea postare, eu st din Rm Valcea si nu am gasit niciun medic specialist in parodontologie in oras, am fst la un medic stomatolog, acesta mi-a dat un tratament dupa care nu am avut probleme pana acum cateva zile...acum am din nou am gingiile imflamate la dintii de sus, care ma si dor...stiti cumva un medic parodontolog in Rm Valcea la care as putea sa apelez? sau trebuie sa caut in alt judet?
0
09-03-2012, ora 12:09
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
@sebyq: nu neaparat.

@alex: din pacate nu stiu pe cine sa va recomand in zona. Ma interesez si, daca o sa am un raspuns pt dvs, revin cu un mesaj privat.
Tratamentul de care aveti nevoie in prima instanta (daca diagnosticul este de parodontopatie) este un chiuretaj subgingival (se face sub anestezie).
0
09-03-2012, ora 12:11
alex.r.i
Nu este medic/terapeut
alex.r.i
Am inteles, va multumesc pt raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Detartrajul
  •