Durere sub coasta în partea dreapta

21-04-2019
Cristina
Nu este medic/terapeut
Cristina
Problemele au început de anul trecut, aveam o durere difuza sun coasta, în partea dreapta. În timpul nopții ma durea în capul pieptului. Am mers la medic, am făcut endoscopie, mi a spus ca am o gastrita cronica cu HP pozitiv.Am urmat tratament cu Duomox și Tavanic. În a zecea zi de tratament mi a fost foarte rău, am vărsat și, din acea zi a predominat amar în gura, amestecat cu acru, senzație de sfarseala, amețeala. Am mers la urgente unde mi s au prescris ranitidina, sucralfat, fiobilin și tonotil, deoarece mi s a pus diagnostic și de sindrom hipoanabolic, fiind, dealtfel, subponderala. Starea mea s a ameliorat foarte puțin. Am făcut analize de sânge, toate au ieșit perfecte, cu excepția colesterolului care a ieșit 243. La ecografie :colecist cudat, septat infundibular, ficat cu dimensiuni normale, microcalculi și ptoza gr 1 la rinichiul drept. Nu mi dispare gustul amar și tot timpul simt o jena sub coasta. Nu pot manca decât orez, cartofi nature sau piure cu carne fiarta, nu tolerez decât câteva alimente. De grăsimi nici nu poate fi vorba. Doresc sa știu dacă e posibil sa trebuiască sa fie scos colecistul. Mulțumesc!
2 comentarii
0
22-04-2019, ora 09:14
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Este posibil ca un colecist cudat, septat, chiar fara calculi, sa fie diskinetic si sa necesite colecistectomie. Consultati un medic gastroeneterolog initial.
0
08-05-2019, ora 15:51
Cristina
Nu este medic/terapeut
Cristina
Va mulțumesc foarte mult, d le doctor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici