E normal ca psihiatrul sa te vadă o data la 6 luni zicandu-ti ca e ocupata?

12-06-2023
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Tu având schizofrenie, OCD și anxietate mare și zicandu-ti sa te duci la medicul de familie doar pe motiv ca e în spital și nu are timp mereu in fiecare luna sa fe vada ca e ocupata?Mi-a dat scrisoare la medicul de familie cu medicamentele pe 6 luni.
Normal nu trebuie sa ma vadă în fiecare luna psihiatrul ma refer la consult dacă am schizofrenie?Cică doar dacă apare ceva sa ma duc la ea, dacă nu, la 6 luni.E normal?
Ea lucrează în spital si are câteva zile în care face și.ambulatoriu.
Ma simt indepartat.Sistemul sanitar din România e pa pământ, trăim în România și nimic nu merge bine, mai vor mărite salariile care deja sunt uriașe..Mie mi-ar fi rușine în locul lor sa cer salarii mărite.Asta e tara și sistemul nu ai ce sa faci.
3 comentarii
2
13-06-2023, ora 09:33
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
negociaza la 3 luni... daca esti stabil pe tratament e inutil sa te consulte. si banuiesc ca esti stabil. nu cred ca e nebuna sa te ignore daca nu esti stabil.

de ce iti doresti sa mergi mai des de 6 luni la doctor ? simti ca faci ceva care ti-ar putea schimba starea din 6 in 6 luni ? poate daca ai face sport, ai manca corect, ai socializa, atunci ar merita sa mergi mai des. pt ca astfel se pot vedea schimbari, altfel, daca rancezesti toata ziua, si deci sanse mici sa te schimbi, care-i rostul sa te vada des ?

daca ma gandesc mai bine, chiar si in eventualitatea in care te schimbi in bine vizibil, tot maibine e sa te vada mai rar, pt ca vede mai clar schimbarile... vede imaginea de ansamblu, nu detaliile... e ca si atunci cand mergi la diferiti doctori in anumite intervale de refacere a starii de sanatate. doctorul cel nou, nu stie cat de nebun erai, si are o impresie mai buna despre tine pe baza stadiului de sanatate actual (si nu trecut)... nu stiu daca intelegi, dar na... cam cum fac narcisistii, ca proiecteaza o imagine diferita (mai buna) despre ei de la o persoana la alta.

scrisoarea medicala se face de fiecare data cand schimbi dr si te ia in evidenta, sau cand schimba tratamentul sau diagnosticul (in unele cazuri)
2
13-06-2023, ora 23:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergi la ea de cate ori ai nevoie. Psihiatrii sunt foarte putini si au multi pacienti, intr-adevar. Dar ti-a zis sa te duci daca sunt probleme.
1
14-06-2023, ora 14:06
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Pe mine ma poate vedea oricand, fiind cabinet privat. Dar chiar si asa, prefer sa merg o data la 4, 6 luni, pentru ca nu vad rostul sa ma vada toata ziua. Sunt stabila, deci nu vad rostul. Asa ca, vcc are dreptate
Daca esti stabil, de ce sa frecventezi toata ziua cabinetul, sa ti aduci aminte iar ca ai o boala ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizita la psihiatru - semne și simptome de alarmă în tulburările psihice
  •