Nu pot sa inghit alimentele!

31-03-2018
alexzu33
Nu este medic/terapeut
alexzu33
Bună ziua/seara,

De ce un timp ma "confrunt" cu o mica problema sau mare pentru o persoana care trece prin aşa ceva... In urma unor probleme ale vietii, incercari...nici nu stiu cum sa le zic, cand trec printr-un stress pur si simplu nu mai pot sa inghit alimentele solide, parca totul imi sta in "gat", uneori ma si innec.. senzatie de sufoacare cand dau sa inghit ceva, cand incerc sa mananc ceva... numai la chestia asta ma gandesc, am senzatia precum am uitat sa inghit mancarea... Prima data s-a intamplat acum 3 luni, din senin treptat, treptat am inceput sa ma innec din orice "firmitura" de paine, am tinut-o asa... aproximativ o saptamana, timp in care am slabit putin, ma simteam ametit, aveam o ciuda in mine pe persoanele din jurul meu cand vedeam ca ei nu au nici pe "dracu" si eu abia mananc un amarat de iaurt... dupa episodul asta, tin se precizez ca am trecut printr-un stress la locul de munca cand s-a declansat aceasta senzatie de "nod in gat" sau cum s-ar putea numii ea.Mi-am revenit am inceput sa mananc iar, si chiar alimente care in momentul ala nici nu visam cum ar fi carnea de porc sau meniurile Crispy de la KFC.

Toate astea pana acum o saptamana, aceiasi problema..dupa o problema, un stress.. ceva ce ma tinea numai pe ganduri, am inceput sa nu pot inghite alimente solide.. doar ce pot inghitii este iaurtul, apa, piure ul... In momentul de fata data 31-03-2018, am inceput sa pot inghitii painea unsa cu Almette, coissant urile.. cartofii fierti.

Cer o parere de la o persoana care a trecut prin acest episod, un medic psiholog..

Tin sa precizez ca in trecut, acum 3ani am fost diagnosticat cu atac de panica, dar dupa un an de tratament cu Stimuloton(Sanax) de acum 1 an terminat tratamentul si nu am mai avut niciun episod de atac de panica.

Astept raspunsuri de la persoane in masura, Mulţumesc!
8 comentarii
3
31-03-2018, ora 23:34
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Nu ati mai avut nici un atac de panica pentru ca medicamentele le-au "mascat" cu succes. Organismul insa a gasit o alta cale de a semnaliza ceea ce are de semnalizat.
Povestea cu "nodul in gat" este ceea ce noi, psihologii, numim "somatizare" adica transformarea intr-un simptom organic a unei situatii care nu poate fi "prelucrata" psihic.
De fapt ceea ce nu puteti "inghiti" este altceva, nu mancarea, insa incapacitatea dumneavoastra de a rezolva cauza (sursa) problemei duce la deplasarea ei catre alta directie.
Mai simplu spus: organismul dumneavoastra incearca sa va semnalizeze ca ceva este in neregula cu viata dumneavoastra. Lucrul acesta incercau sa-l faca si atacurile de panica, dar le-ati adormit cu medicamente. Daca sursa ramane, era vorba doar de timp pana apareau alte simptome.
Incercati sa mergeti la un psihoterapeut cu experienta si sa vedeti care este de fapt sursa problemelor, ce nu mai puteti inghiti de fapt.
1
01-04-2018, ora 06:33
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua, problema este psihologica, ea se poate rezolva pe moment cu medicamete de la psihiatru dar atata timp cat stresul si dificultatile de viata in care va aflati nu vor disparea nici ea nu va disparea. Este posibil sa nu identificati problema foarte bine, de aceea aveti nevoie de psihoterapeut, sa o identificati si apoi sa va ajute sa o rezolvati!
0
01-04-2018, ora 10:40
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Mergeți la un psiholog clinician cu experiență, care să vă ajute să identificați cauzele care vă provoacă această problemă.
Rezolvarea mai rapidă și de durată presupune ca alături de medicație să urmați și psihoterapie, ca să învățați să gestionați stresul și să țineți sub control factorii care vă provoacă și vă mențin această tulburare.
0
16-04-2018, ora 21:36
elena kraus
Nu este medic/terapeut
elena kraus
sotul meu a avut aceleasi simptome de la 90 de kg a ajuns la 49 a ajuns la spital aproape in coma asta se intimpla acuma 10 ani i sa dat tratament cu fevarin si efectin de 75 si diazepam i sa dat un somnifer si a intrat in coma in afara de diazepam nu poate lua altceva de atunci face acest tratament in momentul cind uita sa il ia a doua zi se simte foarte rau intrebarea mea este daca se poate pensiona el de atunci nu mai poate munci efortul fizic nu poate face in soare nu poate sta dureri de cap tot are noaptea nu poate sta a lucrat ca paznic dar acum nu mai poate are si aproape 60 de ani va rog sa imi raspundeti si va multumesc si daca se poate pensiona procedura care trebuie urmata.
0
17-04-2018, ora 23:49
georgian321
Nu este medic/terapeut
georgian321
Procedura cea mai des intalnita la noi este cu sanatate perfecta si o spaga serioasa. Din vreo 10 pensionati din cauze medicale pe care ii cunosc, doar 2 au probleme reale. Iar uneori oamenii cu adevarat bolnavi sunt respinsi. Trebuie avize de la medic si alte documente, la institutia care se ocupa cu handicapul, cum s-o fi numind ea, ar trebui sa gasiti raspunsul si actele necesare. O cautare pe google e sfanta.
0
18-04-2018, ora 01:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ elena kraus

Sunati medicul de familie si intrebati unde este comisia de pensionare pe caz de invaliditate. Mergeti acolo cu toate documentele pe care le aveti referitoare la boala sotului, in special bilete de iesire din spital si intrebati daca se poate pensiona si ce acte trebuie sa aduceti.
Sunati la primaria de care apartineti si intrebati unde e comisia de handicap. Mergeti si acolo si vedeti daca puteti sa ii faceti si certificat de handicap. In functie de gradul dat, exista o indemnizatie specifica.
0
10-08-2018, ora 17:38
alexzu33
Nu este medic/terapeut
alexzu33
Problema nu este inca rezolva, se pare ca este de parte gastrica.
0
30-04-2021, ora 20:01
alexzu33
Nu este medic/terapeut
alexzu33
M-am tratat cu un an de zile de Sertralina am ajuns la 150 mg.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul