ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Alergologie și imunologie clinică Alergologie și imunologie clinică Iași

Anunțuri & evenimente

09-08-2022

Video-consultații medicale pe telefon, tabletă sau PC

Programează o discuție cu medicul Arcadia

●Intri în legătură directă cu medicul Arcadia, prin apel voce sau/și video.

●Obții prin telefon, apel voce sau video call, răspunsuri certificate la întrebările tale.

●Primești raportul medical și recomandările medicului prin e-mail.

Citiți mai multe:

https://www.arcadiamedical.ro/medinfo/medicul-arcadia-la-un-telefon-distanta
19-02-2021

Post Covid Check

Post Covid Check

Asigură-te că ești bine!

Ce se întâmplă cu organismul tău după ce testul îți arată că nu mai este prezent virusul SARS CoV-2?

Fie că există urmări ale infectării sau ale tratamentului pe care l-ai urmat, fie că trăiești teama de a nu trece din nou prin aceleași momente, asigură-te că ești bine și rezervă pachetul de evaluare special gândit pentru tine.

Citiți mai multe:

https://www.arcadiamedical.ro/post-covid-check
26-04-2016

Nou la Arcadia: embolizarea hemoragiei cronice sau acute

Rețeaua Arcadia introduce o nouă procedură de radiologie intervențională: embolizarea hemoragiei cronice sau acute.

Acest nou serviciu medical va fi oferit de către o echipă medicală coordonată de dr. Mihai Jr. Crețeanu, medic specialist Radiologie, specializat în tehnici de Radiologie Intervențională.

Adăugarea embolizării hemoragiei acute sau cronice în portofoliul Arcadia vine în contextul în care în 2014 și 2015 au fost introduse în premieră medicală regională primele 3 astfel de proceduri intervenționale: embolizarea fibromului uterin, a adenomului de prostată și a varicocelului.

Hemoragiile de cauză patologică reprezintă adesea o urgență medicală, punând viața pacientului în pericol, prin pierderea de sânge și dezechilibrul hemodinamic produs.

Gravitatea lor este amplificată și de faptul că adesea, acestea nu se exteriorizează și nu sunt evidente, cauzând intervenția medicală întârziată.

Embolizarea hemoragiei cronice sau acute reprezintă o alternativă modernă, minim invazivă și non-chirurgicală de terapie a pierderilor de sânge patologice. Procedura constă în blocarea vaselor de sânge cu un material resorbabil în totalitate, ce are un pH neutru și este tolerat foarte bine de țesuturi.

Dr. Mihai Jr. Crețeanu precizează: „Embolizarea hemoragiei este o intervenție cu o durată ce variază între 30 de minute și o oră, ce implică riscuri operatorii scăzute și care conservă integritatea anatomică a pacientului. Procedura se desfășoară în sala de angiografie, sub control radiologic, cu ajutorul angiografului de înaltă performanță."

Principalii beneficiari ai intervenției sunt pacienții cu hemoragie la nivelul arterelor iliace interne, pacientele diagnosticate cu cancer de col uterin sau cancer vulvar ce prezintă hemoragii, cât și persoanele care, indiferent de vârstă, doresc un tratament minim invaziv al hemoragiilor, fără anestezie generală sau transfuzii sanguine.

Un alt avantaj major al embolizării hemoragiei îl reprezintă externarea rapidă, a doua zi după procedură.

Mai multe detalii despre această intervenție puteți afla din următorul articol.

Radiologia intervențională este o subspecialitate a radiologiei care utilizează imaginea ghidată obținută cu ajutorul razelor X, pentru diagnostic și tratament. Conceptul de bază al acestei ramuri îl reprezintă utilizarea celor mai puțin invazive tehnici disponibile în prezent, pentru a reduce riscurile și a optimiza rezultatele terapeutice.

Procedurile de radiologie intervențională sunt moderne, sigure, eficiente și confortabile, fiind deja intervenții de primă elecție în numeroase afecțiuni, în Occident.
26-04-2016

PERFECT SKIN - Program complet de diagnosticare şi tratament pentru acneea activă şi cicatricială

Cum ar fi să admiri în oglindă un ten curat, fără acnee, cicatrici și pigmentații?

Toate problemele dermatologice cu care te confrunți să dispară, iar tu să îți recâștigi echilibrul și frumusețea pielii...

Imperfecțiunile pielii tale pot fi învinse!

Inspirat de nevoile și dorințele pacienților, Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia vine cu soluția complexă pentru o piele sănătoasă și frumoasă, printr-o abordare integrată și personalizată a imperfecțiunilor cauzate de acnee - PERFECT SKIN.

PERFECT SKIN este un program complet de diagnosticare și tratament pentru acneea activă și cicatricială, pentru rezultate vizibile și de durată.

Bucură-te până pe 31 mai de această ofertă promoțională ce include prețuri speciale și reduceri importante la serviciile medicale și procedurile dermatocosmetice Arcadia.

Iată care sunt beneficiile incluse în programul PERFECT SKIN:

20% reducere la consultația dermatologică inițială pentru diagnosticul acneei

Prima consultație dermatologică este definitorie pentru evaluarea gravității acneei și a elaborării strategiei terapeutice. Dermatologii Arcadia oferă pacienților un program personalizat de terapie, îngrijire și tratament, adaptat istoricului medical individual, stilului de viață și tipului de ten.

VOUCHER 20% reducere la consultații și investigații în sferele Obstetrică-Ginecologie și Endocrinologie

Stabilirea cauzelor acneei și problemelor dermatologice asociate, cât și elaborarea planului terapeutic solicită adesea investigații medicale suplimentare. Pentru o abordare medicală completă, facilităm accesul la consultații, analize și investigații la preț redus, în rețeaua Arcadia.

Prețuri reduse cu până la 25% la tratamentele dermatocosmetice recomandate de medic:

- Tratament dermatocosmetic facial pentru acnee - 25% reducere

Prin acesta, se realizează drenarea în condiții sterile a leziunilor acneice și ameliorarea iritațiilor ce pot însoți tratamentul și permite o evoluție favorabilă rapidă a tratamentului.

- Şedinţă radiofrecvenţă fracţionată cicatrici post acnee - 19% reducere

Procedura bazată pe tehnologia Trifracțional are o eficiență clinică dovedită pentru îmbunătățirea aspectului cicatricilor cauzate de acnee. Pielea se reface, iar imperfecțiunile sunt estompate.

- Tratament pentru cicatrici postacnee - 16% reducere

Printr-o combinație optimă de alpha, beta hidroxiacizi și retinol, reînnoirea celulară și procesul natural de vindecare cutanată sunt stimulate, iar textura și aspectul pielii sunt vizibil îmbunătățite.

- Tratament Dermapen pentru cicatrici postacnee - 24% reducere

Tehnologia Dermapen pentru tratament avansat cu microace vertical oscilante (AOVN) permite o absorbție terapeutică ridicată, induce vindecarea fără cicatrici, cu o perioadă de recuperare mai redusă și rezultate mai rapide. Totodată, ridurile de expresie sunt atenuate, iar porii, micșorați.

- Peeling superficial - 16% reducere

Prin aplicarea la nivel cutanat a unor substanțe ce realizează o exfoliere controlată, peelingul chimic conduce la un aspect întinerit al pielii și la ameliorarea imperfecțiunilor (pigmentații, cicatrici, discromii, riduri fine, leziuni acneice active), cu un timp de recuperare foarte scurt.

Mai multe detalii despre campanie pot fi consultate aici: http://www.arcadiadermato.ro/imperfectiunile-pielii-tale-pot-fi-invinse/

Tratamentele dermatocosmetice promoţionale necesită o consultaţie dermatologică prealabilă. Programarea la serviciile medicale cu discount din cadrul programului PERFECT SKIN se face în limita locurilor disponibile, prin intermediul serviciului Call Center Arcadia, 0232 920. Serviciile medicale cu discount nu se cumulează cu alte oferte promoţionale. Campania se desfăşoară până la data de 31 mai 2015.
26-04-2016

Electroencefalografia, o investigație neurologică avansată disponibilă la Arcadia

Electroencefalografia, o investigație neurologică avansată disponibilă la Arcadia

Electroencefalografia (EEG) este una din cele mai actuale și complexe tehnici de explorare a creierului, cu o largă aplicabilitate în neurologie, psihiatrie, terapie intensivă, neurochirurgie și neurofiziologie.

Procedura este utilizată pentru a explora activitatea electrică a creierului și pentru a detecta modificările asociate acestei activități. Cu ajutorul unor electrozi plasați pe scalp, undele cerebrale rezultate din activitatea neuronilor sunt amplificate și apar sub forma unui grafic pe calculator, permițând stocarea înregistrării și printarea pe hârtie a traseului.

EEG are următoarele indicații:

• diagnosticul epilepsiei și crizelor epileptice, fiind folosită inclusiv pentru monitorizarea efectelor medicației antiepileptice;

• evaluarea intoxicației medicamentoase;

• evaluarea leziunilor cerebrale - atac vascular cerebral (AVC), tumorilor, traumatismelor;

• evaluarea tulburărilor de memorie, demențelor, psihozelor;

• monitorizarea stării de vigilență, a comei și a morții cerebrale;

• monitorizarea fluxului sangvin cerebral în timpul unei proceduri chirurgicale;

• depistarea unor inflamații ale creierului: encefalite, meningoencefalite;

• controlează profunzimea anesteziei;

• studiază fiziologia somnului și tulburările de somn;

• oferă asistență în chirurgia epilepsiei (excizia focarului epileptic).

Electroencefalografia este complet neinvazivă, putând fi aplicată în mod repetat la adulți și copii sănătoși sau bolnavi, fără a prezenta vreun risc și nu cauzează niciun disconfort. După testare, pacientul își poate relua activitățile zilnice.

Pacienții pot efectua această investigație performantă în rețeaua Arcadia - sub atenta observație a medicului neurolog specializat în EEG. Testarea EEG durează, în medie, 45 minute.

Electroencefalograma standard computerizată poate fi realizată în cadrul Policlinicii Arcadia Cicoarei, la tariful de 100 de lei.(tariful include interpretarea)

Pentru informații suplimentare și programări, pacienții au la dispoziție numărul de Call Center - 0232 920.
26-04-2016

Evaluarea și tratamentul modern al fibromului uterin, la Arcadia

Fibromul uterin este una din cele mai comune afecţiuni ginecologice ale femeii de vârstă reproductivă.

Sângerările intermenstruale, menstruaţiile abundente, prelungite şi dureroase, durerile abdominale şi senzaţia de presiune pelvină se numără printre cele mai frecvente simptome ale fibromului uterin.

Ignorată şi netratată, această tumoră benignă reprezintă un factor major de risc pentru infertilitate.

La Arcadia, femeile cu fibrom uterin diagnosticat pot accesa un pachet complet de evaluare a fibromului uterin, ce permite o viziune de ansamblu asupra patologiei și o evaluare a celor mai bune opțiuni de tratament.

Serviciile incluse în pachet sunt:

consultație Obstetrică - Ginecologie;

test Babeș - Papanicolau;

examen complet secreții vaginale (bacteriologic, micologic, microscopic colorat);

ecografie endovaginală.

Pachetul de evaluare are un tarif de 320 lei (reducere de 20% față de prețul de listă) și poate fi accesat la medicii angajați Arcadia, atât în Policlinica Cicoarei, cât și în Centrul Medical Sărărie.

Pe baza evaluării medicale, medicul ginecolog va recomanda metoda terapeutică optimă, ținând cont de individualitatea cazului medical și de preferințele specifice ale pacientei.

La Arcadia, pacientele pot opta atât pentru tratamentul chirurgical al fibromului uterin - miomectomie clasică sau laparoscopică, cât și pentru cel intervențional, minim invaziv - embolizarea fibromului uterin.

Pacientele ce doresc să se programeze pentru evaluare sunt rugate să apeleze numărul de Call Center - 0232 920.

*Campanie este valabilă până la data de 31 august și nu se cumulează cu alte oferte promoționale Arcadia.
26-04-2016

Ecografia pleuro-pulmonară, acum la Arcadia

Pacienții cu suspiciune clinică de patologie pleuro-pulmonară pot beneficia acum la Arcadia de o investigație neiradiantă și neinvazivă, cu un spectru de diagnostic vast.

Ecografia pleuro-pulmonară reprezintă o alternativă la explorarea plămânului prin radiografie și poate fi repetată ori de câte ori este nevoie, evitându-se astfel expunerea radiologică repetată.

Investigația se efectuează în deplin confort al pacientului, chiar în cadrul consultației medicale.

Dr. Constantin Rusu, medic specialist Medicină Internă, Arcadia, oferă mai multe argumente în favoarea ecografiei pleuro-pulmonare:

„La avantajul major al lipsei totale de iradiere, se adaugă numeroase alte posibilități diagnostice pe care radiografia toracică nu le are. De pildă, pentru ca o pleurezie (apă la plămâni) să fie vizibilă pe radiografia toracică, e nevoie de cel puțin 150 ml de lichid, în timp ce ecografia pleurală poate depista volume de ordinul a 5 ml.

Marea majoritate a pneumoniilor se pot diagnostica ecografic. Mai mult, ecografia poate face diferența între o atelectazie pulmonară și o acumulare de lichid pleural, leziuni cu tratament complet diferit și care, pe o radiografie toracică, sunt dificil de diferențiat.

Pneumothoraxul, infarctele pulmonare și chiar cancerele pulmonare periferice sunt alte diagnostice în care ecografia pleuro-pulmonară își dovedește acurațea și accesibilitatea.

În cazul pacienților cu insuficiență respiratorie acută (lipsă de aer), ecografia pulmonară ajută enorm medicul în efortul de a diferenția între o cauză cardiacă și una pulmonară."

Ecografia pleuro-pulmonară poate fi realizată în cadrul Policlinicii Arcadia Cicoarei, la tariful de 100 de lei și nu necesită o pregătire prealabilă.

Pentru informații suplimentare și programări, pacienții pot apela numărul de Call Center - 0232 920.
 
Programare