ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Cardiologie pediatrică Cardiologie pediatrică Iași

9 pași pentru 9 luni de liniște în așteptarea bebelușului vostru

9 pași pentru 9 luni de liniște în așteptarea bebelușului vostru
Autor: Dr. Camelia Cojocaru, medic primar Obstetrică-Ginecologie, Arcadia

Ați aflat că veți deveni părinți?

 

Așa e că simțiți că ați primit Darul de Crăciun și sufletele vă sunt inundate de emoție și frumos? Chiar dacă priviți pe geam sau în calendar și datele vă contrazic, vă încurajez să nu renunțați la stare și să vă bucurați de vestea primită.

 

Primul pas este să vă puneți ordine în gânduri și să porniți la drum cu inima deschisă, convinși că sarcina este un dar minunat și că tot ce veți face bine în cele 9 luni va fi temelia unei vieți frumoase a bebelușului și a dumneavoastră, familia lui.

 

Pasul 2 va fi prima vizită la medicul obstetrician pe care îl alegeți să vă fie partener în acest parcurs. E posibil să nu fie de la început acea „chimie” de care se tot vorbește. Dacă doriți un sfat, este important să aveți încredere deplină în medicul dumneavoastră pentru a îi putea încredința gândurile, speranțele și îngrijorările dumneavoastră legate de sarcină.

 

Pasul 3 în sarcină presupune să aflați statusul dumneavoastră medical din punct de vedere ginecologic și general (consultație, ecografie, bilanț de laborator) întrucât tot organismul participă la binele mamei și al copilului din burtică. Modificările minore ale stării de sănătate vor putea fi gestionate în sarcină prin vizite medicale, analize și uneori tratament simptomatic compatibil cu sarcina. Modificările majore vor avea nevoie de o atenție medicală deosebită, sub supravegherea și a altor medici specialiști când afecțiunile sunt generale și se asociază sarcinii. Este bine ca problemele vechi de sănătate să fie verificate înainte de sarcină deoarece pot fi necesare investigații mai puțin indicate în sarcină, uneori de absolută necesitate.

 

Citiți continuarea articolului:

https://www.arcadiamedical.ro/medinfo/9-pasi-pentru-9-luni-de-liniste-in-asteptarea-bebelusului-vostru

 
Programare