ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Chirurgie pediatrică Chirurgie pediatrică Iași

Servicii oferite

Alergologie și imunologie clinică

Consultații specializate pentru depistarea bolilor alergice cronice și alergodermii ocazionale, teste cutanate, tratamente pentru diagnosticarea afecţiunilor autoimune și a altor reacţii care pot fi de natură alergică/imunologică.

Anestezie și terapie intensivă

Pacienții beneficiază de: anestezie locală, regională sau generală (în funcţie de tipul intervenţiei şi de afecţiunile şi istoricul medical al pacientului), cu sau fără sedare intravenoasă; asistenţă respiratorie; monitorizare multiparametrică; administrare automată a medicației.

Boli infecțioase

Specialitatea Boli infecţioase se ocupă cu studiul bolilor provocate de agenţi infecţioşi transmisibili şi netransmisibili, precum şi cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea şi tratarea bolilor provocate de virusuri, bacterii, fungi, paraziti şi alţi agenţi patogeni.

Cardiologie

Medicii cardiologi de la Arcadia se ocupă cu grijă de evaluările clinice şi paraclinice ale pacienţilor, de interpretarea analizelor şi stabilirea cu acurateţe a diagnosticului, de monitorizarea pacienţilor şi procedurile intervenţionale.

Cardiologie Intervențională

O selecție a celor mai importante servicii de cardiologie intervențională oferite de spital: angioplastii coronariene, carotidiene, periferice, renale; implantare de stimulatoare cardiace temporare şi permanente; tratamentul electric al tulburărilor de ritm; pericardiocenteze; trombolize locale/sistemice.

Cardiologie pediatrică

Afecțiunile inimii şi ale vaselor de sânge ale celor mici sunt diagnosticate şi tratate de medicii cardiologi. Afecțiunile congenitale, dar și cele dobândite sunt diagnosticate și tratate în Rețeaua Medicală Arcadia.

Chirurgie generală

Se efectuează intervenții chirurgicale dictate de standardul chirurgiei moderne laparoscopice, iar în funcție de specificul fiecărui caz medical, intervențiile chirurgicale pot fi minim invazive standard și avansate, prin laser sau clasice.

Chirurgie orală și maxilo-facială

Printre intervenţiile de chirurgie OMF se numără: intervenţii de chirurgie ortognată ale mandibulei/maxilarului unilateral, intervenţii de chirurgie ortognată bimaxilară, extirpare de tumori intraorale, submaxilectomie, parotidectomie, plastii ale defectelor osoase faciale congenitale sau dobândite.

Chirurgie pediatrică

Intervențiile de chirurgie pediatrică acoperă perioada neonatală și toate etapele de dezvoltare a copiilor până la adolescență și nu se limitează la o anumită arie anatomică.

Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă

Printre tipurile de intervenții efectuate se numără: chirurgia estetică a feței, chirurgia estetică corporală și chirurgia plastică și microchirurgia reconstructivă. 

Chirurgie toracică

În Spitalul Arcadia, cu suportul oferit de întreaga rețea, se tratează chirurgical traumatisme, tumori, infecții, inflamații, malformații congenitale; în sfera pulmonară, pleurală, pericardică, mediastinală (esofag, ganglioni limfatici, arbore traheo-bronșic, timus, tiroidă).

Chirurgie vasculară

La Arcadia, în cadrul specialităţii Chirurgie vasculară sunt efectuate cu profesionalism intervenții chirurgicale precum: cura chirurgicală a varicelor, trombendarterectomia carotidiană, grefa de piele.

Dermatologie și venerologie

Echipa medicală de profesionişti din cadrul specialităţii Dermato-venerologie din Arcadia se ocupă de tratarea problemelor estetice ale scalpului şi părului, pielii, unghiilor şi de acele afecţiuni care necesită intervenţii chirurgicale dermatologice.

Diabet, Nutriție și Boli metabolice

Servicii medicale disponibile: consultaţii medicale; monitorizare glicemică continuă; controlul anual al diabeticilor pentru depistarea precoce, în stadiul subclinic, a complicaţiilor cronice; tratamentul şi monitorizarea chirurgicală a piciorului diabetic; consiliere nutriţională şi personalizarea dietei. 

Endocrinologie

Serviciile medicale disponibile în cadrul specialităţii Endocrinologie de la Arcadia: consultaţii medic primar și specialist, ecografie tiroidiană cu Doppler, ecografie cervicală părți moi, puncție tiroidiană - biopsie aspirativă cu ac fin.

Epidemiologie - imunizări

La Arcadia se oferă serviciul de consiliere în privința administrării vaccinurilor în timpul copilăriei, la anumite vârste.

Gastroenterologie

O parte dintre serviciile medicale disponibile la Arcadia, în cadrul specialităţii Gastroenterologie sunt: consultaţii medic primar, specialist sau profesor; control medic specialist, primar sau profesor; ecografie abdominală; explorarea non-invazivă a fibrozei hepatice (Fibroscan).

Ginecologie & Obstetrică

Serviciile medicale disponibile: consultaţii medic primar, specialist sau profesor; consultaţie infertilitate; consultaţie sexologie/planning familial; consiliere menopauză; consultaţie senologică; evaluare ecografică; morfologie fetală; sonoelastografie; chirurgie ginecologică; monitorizare fetală.

Hematologie

Investigaţii de laborator hematologice: hemoleucogramă completă cu formulă leucocitară, numărătoare reticulocite, examen citologic al frotiului sanguin, electroforeza hemoglobinei, testul monomerilor de fibrină, examenul măduvei osoase, teste speciale.

Îngrijiri paliative

Îngrijirea paliativă are ca scop principal îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora, prin prevenirea și înlăturarea suferinței, identificarea precoce, evaluarea corectă și tratamentul durerii și al altor aspecte fizice, psihosociale și spirituale.

Laborator de analize

La Arcadia se realizează o categorie foarte vastă de analize cu ajutorul cărora se diagnostichează afecțiuni, se verifică, se evaluează severitatea unor afecțiuni deja instalate, răspunsul la un tratament medicamentos sau de altă natură ori se evaluează starea de sănătate generală a unui pacient.

Logopedie

Serviciile medicale de logopedie disponibile în cadrul Rețelei Medicale Arcadia sunt: examen logopedic, terapie logopedică, dicţie şi recuperare logopedică.

Medicină internă

La Arcadia, ai acces la o gamă extinsă de servicii medicale de medicină internă: de la consultații la ecografie abdominală și alte investigații.

Medicina muncii

Servicii de medicina muncii: examen medical la angajare, control medical periodic, examen medical la reluarea activității după concediu medical, investigații medicale obligatorii și opționale, în funcție de specificul activității și de recomandările medicului de medicina muncii.

Nefrologie

Serviciile medicale disponibile sunt: consultaţie iniţială, consultaţie control, ecografii (abdomen total, reno-vezicală, vezicală), cateterism tretro-vezical simplu sau complex.

Nefrologie pediatrică

Specialiștii Arcadia în nefrologie pediatrică abordează diagnostic și terapeutic cauzele și sechelele afecțiunilor renale și ale căilor urinare. Tratamentul este asigurat și se derulează în echipă multidisciplinară, în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte.

Neonatologie

Maternitatea Arcadia asigură condiții de spitalizare de top, plan de naștere, ora magică, implicarea și susținerea tăticilor, încurajarea și susținerea alăptării, conexiunea permanentă și autentică medic-familie, în parteneriat cu o echipă medicală experimentată.

Neurochirurgie

Neurochirurgia este specialitatea chirurgicală care are ca puncte centrale diagnosticarea și tratarea chirurgicală a afecțiunile cerebrale și ale sistemului nervos. (hernia de disc, stenoza de canal lombar).

Neurologie

Accidentele vasculare cerebrale, epilepsia, traumatismele craniene, neuropatiile periferice, tulburările de somn, migrene și ale afecțiuni ale sistemului nervos sunt diagnosticate și tratate de echipa medicală Arcadia.

Neurologie pediatrică

Se pun la dispoziția pacienților următoarele servicii: consultaţie inițială medic primar, consultație control medic primar, electroencefalogramă nou-născut, electroencefalografie (EEG) standard computerizată, electroencefalografie (EEG) de siesta.

Oftalmologie

Prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor specifice globului ocular (conjunctivite, uveite, glaucom, cataractă, degenerescenţe retiniene etc.) şi a viciilor de refracție („problemelor de dioptrie” – miopie, hipermetropie, astigmatism etc.). 

Oncologie

Această specialitate medicală presupune un consult complex al pacientului, care include examinare fizică, analize de laborator (markeri tumorali), investigaţii imagistice (ecografie, tomografie computerizata etc.) şi confirmarea histopatologică a malignităţii tumorilor.

Ortopedie pediatrică

În Centrul de Pediatrie Arcadia, evaluarea ortopedică și tratamentele instituite sunt complexe - diagnosticul şi tratamentul tulburărilor de creştere şi dezvoltare a sistemului osos al copilului, diagnosticul şi tratamentul tumorilor şi malformaţiilor congenitale.

Ortopedie și traumatologie

La Arcadia, evaluarea ortopedică este complexă şi poate include: investigaţii de laborator, examene radiologice, examenul lichidului articular, osteodensitometrie, tomografii computerizate.

Otorinolaringologie-ORL

Medicii Arcadia folosesc cele mai moderne tehnici chirurgicale pentru a trata o gamă largă de afecțiuni în sfera ORL (diagnosticul și tratamentul patologiei urechii, nasului, gâtului și extremității cervico-faciale), atât la adulti, cât și la copii.

Pediatrie

În Centrul de Pediatrie Arcadia, structura integrată (Policlinică, Spital, Centre de Imagistică) și echipa multidisciplinară asigură un tratament complex al afecțiunilor copiilor.

Pneumologie

Serviciile medicale de pneumologie Arcadia conțin atât consultații de specialitate, cât și investigații complexe, dedicate obținerii unui diagnostic corect.

Psihiatrie

Echipa medicală de psihiatrie Arcadia tratează o gamă largă de afecțiuni psihice.

Psihologie

Echipa de psihologi Arcadia oferă consiliere psihologică pentru adulți sau copii, de parenting, terapie de cuplu, consiliere psihologică de parentare prenatală şi postnatală, consiliere psihologică pre și post divorţ, consiliere psihologică antistres și pentru persoane supraponderale.

Radiologie și imagistică medicală

În cadrul centrelor de imagistică Arcadia pot fi efectuate următoarele tipuri de investigații: imagistică prin rezonanță magnetică (IRM) – IRM 1,5Tesla și IRM 3Tesla, computer tomografie (CT), ecografie, radiografie, mamografie, osteodensitometrie (DEXA).

Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare

Serviciile medicale de recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie disponibile la Arcadia sunt: consultaţii medicale, explorări posturografice complete, evaluarea staticii plantare, tratamente fizioterapie, kinetoterapie pentru reeducare posturală, creșterea mobilității articulare, masaj terapeutic.

Reumatologie

La Arcadia se pune accent pe evaluarea complexă de reumatologie, ce presupune analize de laborator hematologice, imunologice, investigații imagistice (radiografii, ecografii musculoscheletale, imagistică prin rezonanță magnetică - RMN, tomografie computerizată - CT) și pe crearea unui plan de tratament personalizat.

Urologie

Printre principalele afecțiuni pe care medicii urologi Arcadia le tratează se numără: litiaza renală, adenomul de prostat, incontinența urinară, infecții, tumori, disfuncții erectile. 

 
Programare