ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Neonatologie Neonatologie Iași

Consultația de medicină internă

Medicina internă – „regina specialităților medicale” este una dintre cele mai vaste și mai complexe ramuri ale medicinei și stă la baza numeroaselor altor specialități. Este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor organelor interne la adulți (afecțiuni cardiovasculare, gastro-intestinale, respiratorii, hepatice, renale, osteoarticulare, endocrine, metabolice și altele).

 

Consultația de medicină internă permite evaluarea per ansamblu a pacientului, ceea ce conferă o mai mare acuitate diagnostică. Prin examenul de medicină internă se furnizeză pacienților și servicii de prevenție a bolii și de promovare a sănătății.Specialiștii de medicină internă sunt medici cu profil de lucru extins, ce au competența de a diagnostica precoce anumite patologii precum și de a rezolva probleme de diagnostic complex și de a monitoriza boli cronice severe și conditii de polipatologie.

 

Medicul internist evaluează integral pacienții, fiind responsabil de diagnosticul ștratamentul numeroaselor boli din toata gama medicinii și efectuează controale periodice pentru evaluarea stării de sănătate. De asemenea, medicul internist se ocupă cu diagnosticarea comorbiditățilorputând indica țintit eventualele consulturi de specialitate necesare.

 

Citiți mai multe: 

https://www.arcadiamedical.ro/articol/consultatia-de-medicina-interna/

 
Programare