ROmedic Cabinete medicale Iași Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Iași

Primele implanturi de proteze într-un spital privat, în Moldova

Arcadia Hospital Iaşi este primul spital privat din Moldova unde se realizează implanturi de proteze, în Departamentul de Ortopedie-Traumatologie.
Seria operaţiilor de artroplastie a fost inaugurată joi, 18 noiembrie a.c., când o echipă medicală condusă de dr. Marius Bar a implantat o proteză totală de şold unui pacient în vârstă de 60 de ani. Din echipa care a realizat intervenţia chirurgicală au mai făcut parte dr. Paul Sîrbu, dr. Răzvan Asaftei şi, pentru partea de anestezie - terapie intensivă, dr. Bogdan Èšuţuianu.
"A fost vorba despre implantarea unei proteze totale de şold, necimentată, acoperită cu titan poros, practic varianta cea mai bună de proteză pentru o persoană de vârsta pacientului nostru. Intervenţia chirurgicală pe care am efectuat-o a avut un risc sporit faţă de alte operaţii de protezare, din cauza problemelor de sănătate asociate ale pacientului. Bolnavul este purtător de stimulator cardiac, suferă de varice şi are în antecedente episoade de tromboembolism pulmonar. Din cauza acestei patologii asociate, pacientul a fost de altfel refuzat în alte centre de protezare, considerându-se că riscul de a efectua artroplastia este prea mare. În ceea ce ne priveşte, am intrat optimişti în sala de operaţii, bazându-ne pe patru elemente esenţiale: echipă excelentă, condiţii de reanimare perfecte, dotare şi resurse impecabile ale blocului operator, calitatea deosebită a protezei", a declarat dr. Marius Bar, medicul curant al pacientului.
La rândul său, referindu-se la inaugurarea programului de artroplastii la Arcadia Hospital, dr. Paul Sîrbu a menţionat faptul că "echipa Departamentului de Ortopedie-Traumatologie Arcadia este pregătită să abordeze prin protezare şi patologia degenerativă a celorlalte articulaţii, astfel că vom realiza în viitor, pe lângă protezarea de şold, şi implanturi de proteze pentru genunchi, cot sau umăr. Suntem încrezători că acesta este doar începutul unui lung şir de intervenţii reuşite şi suntem bucuroşi să fim singurii din Moldova care oferă pacienţilor şansa de a rezolva o asemenea problemă de sănătate într-o structură de sănătate privată".
Pentru bolnavii care au nevoie de artroplastii, Arcadia Hospital înseamnă expertiză medicală de cel mai înalt nivel, dotări şi echipamente performante ale Departamentului de Ortopedie-Traumatologie, inclusiv o sală de operaţii special dedicată în cadrul Blocului Operator Arcadia, înseamnă condiţii de confort deosebit pentru spitalizare în rezerve elegante. În plus, spitalul privat ieşean mai pune la dispoziţia acestor pacienţi platforma complexă şi ultramodernă a centrului de Recuperare Medicală şi Kinetoterapie din structura sa, garantând o recuperare post-operatorie rapidă şi lipsită de riscuri.
La această listă de beneficii, directorul medical Arcadia Hospital, dr. Iulian Zonenstain, a mai adăugat două: "Un aspect important pentru pacienţii care ni se adresează pentru efectuarea de artroplastii este faptul că au acces la soluţionarea urgentă a cazului lor, fără să fie amânaţi, fără să fie puşi pe liste de aşteptare, fără să întâmpine probleme în identificarea şi procurarea celui mai potrivit model de proteză, dintr-o ofertă extrem de bogată. În plus, pacienţii asiguraţi în sistemul naţional de sănătate beneficiază de o reducere importantă a facturii finale, prin decontarea prin CAS, ceea ce face ca efortul financiar să fie uneori chiar mai mic decât în alte centre de protezare. Numeroasele artroplastii programate deja pentru perioada imediat următoare arată faptul că beneficiile oferite de Arcadia Hospital pacienţilor din această sferă sunt apreciate ca atare."
În continuarea programului de protezare, echipa de ortopezi de la Arcadia Hospital va realiza săptămâna viitoare o nouă intervenţie chirurgicală, cu semnificaţii medicale aparte.
"Vom implanta în premieră o proteză totală de şold cu caracteristici tehnice deosebite, produsă de SmithNephew, o proteză extrem de performantă, unui pacient în vârstă de 48 de ani, pentru care această operaţie este singura speranţă la o viaţă normală, de bună calitate, şi chiar şansa de a se întoarce la pasiunile sale mai vechi: maratonul, drumeţiile şi dansurile populare. Prin parteneriatul special dintre Arcadia Hospital şi partenerii noştri, prestigioasa companie SmithNephew, pacientul va primi în mod gratuit atât proteza, cât şi intervenţia chirurgicală şi serviciile medicale aferente acesteia, fapt care arată atenţia deosebită pe care o acordăm acestei sfere medicale, dar care ne bucură şi ne onorează în acelaşi timp", a declarat Dan Fiterman, director general Arcadia Hospital.
Dr. Mircea Istodorescu, reprezentant în România pentru SmithNephew, a făcut la rândul său câteva precizări referitoare la sprijinul acordat pacientului ieşean: "Apreciem în mod deosebit efortul Spitalului Arcadia de a asigura în regim privat asistenţă ortopedică de înalt nivel, lucru greu de obţinut şi care necesită investiţii deosebit de costisitoare. De aceea, compania SmithNephew, ca partener al acestui spital, contribuie la inaugurarea acestui serviciu prin donarea unei proteze totale de şold cu caracteristici speciale. Avantajele acestui implant derivă din combinarea unei tije scurte, metafizare, care permite sacrificarea unei porţiuni mai mici din osul pacientului în timpul operaţiei, cu un cap protetic dintr-un aliaj cu totul deosebit, OXINIUM, a cărui suprafaţă este la fel de netedă ca şi a ceramicii, având însă rezistenţa metalului - deci fiind şi incasantă. Implantul în această configuraţie este o premieră şi va permite pacientului reîntoarcerea la un stil de viaţă similar celui de dinaintea bolii."
Arcadia Hospital Iaşi şi-a început activitatea în luna iunie a acestui an şi oferă servicii integrate, de policlinică şi spital, în peste 35 de specialităţi medicale şi chirurgicale. Prin contractul încheiat cu CAS, pacienţii asiguraţi în sistemul de stat pot beneficia de consultaţii gratuite, precum şi de internări şi intervenţii chirurgicale decontate prin CAS.

 
Programare