Balsam de buze: tipuri și reguli de selecție
Autor: Redacția ROmedic

Balsamul este o categorie separată de produse pentru buze, a căror funcție principală nu este cea decorativă, ci de îngrijire. Pielea buzelor este foarte subțire, prin urmare, vântul rece, aerul uscat, temperaturile ridicate sau scăzute le afectează direct. Sarcina balsamului este de a crea un strat protector, dar și a rezolva problemele existente.
Balsamul hrănește pielea buzelor, previne pierderea umezelii, ajută la ameliorarea fisurilor mici, vindecă rănile și tăieturile. Adesea, există și filtre SPF în compoziție, care garantează protecția de razele distrugătoare solare.
Primele balsamuri de buze au apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea. Astăzi, sunt vândute peste tot - de la magazine specializate de produse cosmetice, până la supermarketuri sau farmacii. Magazinul online https://makeup.ro prezintă o varietate surprinzătoare de remedii pentru îngrijirea buzelor. Există zeci de opțiuni, în funcție de nuanțe, texturi, compoziții, mărimi sau metode de aplicare.
Cel mai comun și popular format este un balsam incolor. Printre ingredientele de bază se numără: ceara de albine sau ceara vegetală, care catifelează și netezește pielea. Uleiurile naturale de nucă de cocos, cais, migdale, argan, cacao, shea sau jojoba hidratează și hrănesc pielea. Vitaminele A, E, C, F întăresc și protejează pielea. Extractele de plante (aloe vera, musetel, salvie, calendula) - ameliorează iritațiile și calmează țesutul. Pantenolul și miere au proprietăți curative excelente.
Datorită texturii moi, orice balsam se distribuie rapid și uniform. În cazul în care acesta nu are un aplicator special, poate fi distribuit ușor cu degetele.
Există 7 tipuri de balsamuri de buze
Fiind un produs multifuncțional, rezolvă mai multe sarcini simultan. Balsamurile organice au la bază doar ingrediente naturale și pot fi făcute acasă. Cele hidratante saturează intens pielea cu umezeală și previn pierderea acesteia. Sunt potrivite pentru vară, deoarece aerul fierbinte usucă buzele.
Balsamul nutritiv are o consistență mai densă și mai bogată, precum și o compoziție cu un conținut ridicat de componente nutriționale. Este potrivit pentru iarnă, protejează buzele până la 12 ore.
Remediul restaurator rezolvă probleme specifice, ajută la vindecarea fisurilor și a rănilor mici. Unele balsamuri fac față și unor probleme mai grave, cum ar fi herpesul. Apropo, pot fi folosit chiar și de copii.
Balsamurile nuanțatoare oferă strălucire și interesante, îngrijind pielea. Această categorie oferă un efect natural translucid sau mai intens, în funcție de efectul dorit.
Remediile ce conțin filtre SPF sunt potrivite pentru persoanele cu piele foarte sensibilă. Poate fi folosit și pentru alte zone sensibile, în special pentru tratarea locală a alunițelor.
Indiferent de brand, aromă sau culoare, orice balsam asigură multiple efecte benefice. Folosește-l în mod regulat, mai ales în perioada rece a anului.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Sfaturi pentru alegerea ramelor de ochelari pentru lentile progresive?
- Cum Elimini Acarienii din Locuința Ta?
- Lista vitaminelor cu un rol important în creșterea imunității
- Ulei CBD, adjuvant in afectiunile respiratorii
- Sforăitul: cauze și opțiuni de tratament
- Cum ne pregătim corespunzător pentru a pansa rana în condiții sigure?
- Digitalizare sistem medical. Cum schimba pandemia sistemul medical din Romania
- DDS Diagnostic recomandă testarea rapidă pentru prevenirea epidemiei de gripă
- Ce fel de servicii și produse trebuie să ofere o farmacie orientată spre clienți?
- Sfaturi pentru o imunitate de fier
- Regenerarea celulară a organismului cu ajutorul alaptidei
- Prospect Apetit Block cu Sinetrol Xpur
- MELILAX: Un nou mod de a elibera intestinul
- Bacterii prietenoase pentru burtici linistite!
- Măști KN95, FFP2, N95. Care e diferența?
- Cum sa ne protejam in vremea coronavirusului
- Doamnelor, atenție! Ați auzit de noua descoperire în domeniul nutricosmeticii?
- Scolioza si corsetul Cheneau
- Controlul contaminării și minimizarea riscului de răspandire a bolilor
- Ecografia la pacientii cu COVID-19