Boala inflamatorie pelvină (BIP)

©

Autor: Redacția ROmedic

Boala inflamatorie pelvină (BIP)
Advertorial oferit de SONEST MEDICAL

Boala inflamatorie pelvină (BIP) reunește un amplu grup de boli asociate cu inflamația următoarelor organe: uterul, trompele uterine, ovarele.

Simptomatologie

Boala inflamatorie pelvină BIP cuprinde un spectru variat de mai multe tipuri de tulburări. Totuși, principalele simptome care semnalează prezența afecțiunii sunt:
  • 1. Dureri în partea inferioară a abdomenului;
  • 2. Roșeață, inflamare, mâncărime în zona organelor genitale externe;
  • 3. Durere în timpul actului sexual;
  • 4. Eliminări abundente sau purulente;
  • 5. Ciclu menstrual neregulat;
  • 6. Dureri în timpul urinării.

Motivele apariției BIP (boala inflamatorie pelvină) pot fi multiple:

  • 1. Slăbirea sistemului imunitar (protecția organismului), din cauza lipsei de vitamine sau a hipotermiei, etc.
  • 2. Aplicarea inelulului contraceptiv și a dispozitivului intrauterin;
  • 3. Avorturi, histeroscopii și alte intervenții ginecologice;
  • 4. Cauze naturale: menstruația, ovulația, atunci când au loc diverse modificări ale p-H-ului vaginului.

Evoluția bolii inflamatorii pelvine decurge în mod diferit: acut, subacut, cronic, cu perioade de acutizare. Caracterul de dezvoltare a bolii depinde de tipul acesteia și de caracteristicile individuale ale organismului, dar este important de reținut că BIP (boala inflamatorie pelvină) poate provoca multe consecințe negative pentru sănătatea pacientului, dar, de asemenea, poate provoca daune ireparabile în timpul sarcinii și chiar poate duce la avorturi spontane cu pierderea fătului.

Bolile inflamatorii pelvine se împart în mai multe grupuri:

  • 1. Procesele inflamatorii care afectează vulva, vaginul, colul uterin: vulvovaginită, bartolinită, colpită, cervicită;
  • 2. Procesele inflamatorii care afectează uterul și anexele: endometrită, salpingită, ooforită, etc.

De multe ori BIP (boala inflamatorie pelvină) de tip cronic este tratată prin efectuarea fizioprocedurilor cu fotoliul de rezonanță magnetică BIOCON 2000 și administrarea medicamentelor. Pentru a stabili prezența adeziunilor, se efecteză o intervenție laparoscopică. Această procedură permite identificarea permeabilității și funcționării normale a trompelor uterine.

BIOCON 2000

În scaunul aparatului este încorporată o bobină care generează impulsuri magnetice care provoacă contracția și relaxarea mușchilor pelvini. Are loc un antrenament intern și contracția mușchilor, cu îmbunătățirea circulației sanguine și a tonusul general. BIOCON 2000 tratează BIP (boala inflamatorie pelvină) cronică, disfuncțiile erectile, dar este indicat și în procedura de reabilitare după prostatectomia radicală la bărbați. Este utilizat în tratamentul incontinenței urinare, bolilor ginecologice, afecțiunilor cronice inflamatorii ale organelor pelvine la femei.

Este important de remarcat faptul că stimularea electromagnetică a mușchilor pelvini cu BIOCON 2000 a fost inclusă în tratamentul pentru incontinența urinară la femei, elaborat de către specialiștii societății medicilor urologi din Rusia.

Metoda este eficientă pentru corectarea tulburărilor sexuale la bărbați și femei, este aplicată în recuperarea post-operatorie, fiind eficientă și în tratamentul enurezisului nocturn la copii.

Dispozitivul BIOCON 2000 și metoda de tratament a primit aprecierile specialiștilor, aceștia menționând că efectul echipamentelor fizioterapeutice este foarte benefic și aplicat din ce în ce mai mult.

Puteți afla mai multe despre dispozitivul BIOCON 2000 accesând acest link: www.sonestmed.ro

Data actualizare: 05-04-2017 | creare: 05-04-2017 | Vizite: 1045
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!