ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Sexologie Sexologie Constanta

Autocunoastere si dezvoltare personala - Grup terapeutic

Autocunoastere si dezvoltare personala - Grup terapeutic
Autor: Psihoterapeut Claudia Mioara Tălpeanu

Psihoterapia de grup este o alternativa la psihoterapia individuala si, in acelasi timp, o modalitate economica si eficienta de terapie. Interactiunile dintre membri ofera o bogatie de informatii si suport psihologic. In grup devin vizibile modele de comportament, se pot trage concluzii si se pot face corectii mai precise si mai rapide decat in terapia individuala.


Abordarea terapeutica folosita este psihoterapia integrativa. Aceasta este prin excelenta o abordare relationala. Prin tehnicile sale pot fi abordate, intr-un cadru securizant, diferite dimensiuni ale vietii noastre sau diferite situatii problematice. Sunt redescoperite, astfel, resursele care permit stabilirea unui echilibru mai armonois intre exigentele interne si cerintele externe.


Organizator: Tălpeanu Claudia Mioara - Cabinet Individual de Psihologie
Frecventa intalnirilor: saptamanala
Durata: 2 ore
Numar participanti: 6 - 8 persoane
E-mail: claudia.talpeanu@psihotomis.ro
Telefon: 0722 376 694


Prin terapia de grup sunt abordate multe probleme: depresia, stresul, anxietatea, fobia, stima de sine scazuta, atacurile de panica, probleme de cuplu, dificultati si neintelegeri aparute in cadrul diferitelor relatii... etc.
Terapia de grup se dovedeste o excelenta oportunitate in dezvoltarea relatiilor si abilitatilor interpersonale in special pentru persoanele cu dificultati de relationare sau comunicare, pentru care este dificil sa isi faca prieteni sau sa ii pastreze.
Terapia de grup este mai apropiata de realitatea locului de munca, a familiei sau scolii comparativ cu terapia individuala.
Intrarea in grupul de terapie este precedata de un numar de 2 - 4 intalniri individuale, in care sunt abordate aspecte legate de functionarea grupului terapeutic si de problematica persoanei care doreste intrarea in grup.
Cabinet individual de psihologie - Claudia Mioara Tălpeanu

 
Programare