ROmedic Cabinete medicale Constanta Logopedie Logopedie Constanta

Logopedie în Constanta

Logopedia se defineşte ca fiind ştiinţa care studiază vocea, vorbirea şi comunicarea / limbajul (oral, scris / citit şi de calcul), precum şi prevenţia / terapia tulburărilor acestora la subiectul uman, prin care se asigură şanse egale copiilor şi adulţilor cu nevoi speciale, având un rol fundamental în recuperarea şi integrarea şcolară, profesională şi socială a acestora.
In tulburarile de limbaj sunt reunite toate deficientele de intelegere si exprimare orala, de scriere si citire, de mimica si gesticulatie. Clasificarea tulburarilor de limbaj are la baza numeroase criterii dar, in cele ce urmeaza o vom prezenta pe cea care realizeaza o imbinare judicioasa a acestora.

Astfel, avem:
- tulburari de pronuntie: dislalia, rinolalia si dizartria;
- tulburari de voce: disfonia, afonia si fonastenia;
- tulburari de ritm si fluenta vorbirii: balbaiala, tahilalia, bradilalia si mutismul;
- tulburari ale limbajului scris: disgrafia, agrafia si dislexia-alexia;
- tulburari polimorfe de limbaj: alalia si afazia.
Scopul sau final este de a restabili si a asigura relatiile normale ale individului cu ceilalti indivizi, relatii care au fost tulburate, mai mult sau mai putin grav.
Logopedia nu se limiteaza numai la terapia tulburarilor de limbaj ci vizeaza si educatia complexa a persoanelor afectate, prin interdependenta cu psihologia si fiziologia activitatii nervoase superioare.Listă servicii:

 
Programare