ROmedic Cabinete medicale Constanta Psihologie Psihologie Constanta

Psihologie în Constanta

Psihologia este peste tot pentru cel care vrea si stie cum sa o vada. La servici, pe strada, in politica, la scoala, la petreceri, la nastere si chiar si la inmormantare. Multe fenomene din viata zilnica nu isi gasesc o explicatie la prima vedere insa psihologia este stiinta care ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine in asemenea masura incat sa ne putem accesa si manifesta propriile noastre comori. Cunoscandu-ne pe noi insine ii vom putea intelege si pe ceilalti asemenea noua.

 

Oamenii au fost curiosi dintotdeauna in legatura cu ei insisi si cu ceea ce se intampla in mintea lor, cu structura constiintei proprii si colective.

 

Prin intermediul psihologului poti avea acces la tehnici si modalitati cu ajutorul carora vei putea gasi ascunse in tine curajul si puterea pe care nici macar nu stiai ca le ai.

Obiectivul prioritar al psihologuui este reprezentat de echilibrarea si dezvoltarea comportamentelor umane adaptate integrarii sociale armonioase Functiile psihologului sunt vaste si variate pe masura stiintei pe care o deserveste depinzand de subdisciplina sau ramura de specializare pe care o deserveste.la nivel aplicativ. in continuare va voi prezenta cateva dintre principalele functii:

 

1. Functia de a acorda suport si acompaniament psihoemotional. Deoarece nevoia de suport psihologic este diferita de la individ la individ psihologul este instruit pentru a-i ajuta pe altii prin tehnici si metode diverse. Pentru a indeplini acest obiectiv psihologul are si functia de a selecta sau a crea instrumentele cele mai potrivite astfel incat sa dezvolte impreuna cu clientul sau planul de interventie personalizat specificului problemei si etapei de dezvoltare la care se afla clientul. aceste instrumente suntavand la baza manuale de diagnosticare si teorii stiintifice validate. Se folosesc terapii bazate pe diferite curente teoretice, filosofice si medicale. Tot in atributia psihologului intra si crearea unui spatiu securizant si empatic care in sine reprezinta un factor important in vindecarea si evolutia clientului. 

 

2. Functia de a crea si oferi strategii pentru dezvoltarea si evolutia umana. Psihologul are atributia de a intelege si a beneficia de crestere si dezvoltare umana;

 

3. Functia de a cunoaste si favoriza dezvoltarea si functionarea cognitiva. Este necesar sa studieze sa inteleaga si sa poata descrie felul in care functioneaza gandirea,mamoria, atentia, inteligenta, rationamentul, afectivitatea, invatarea pentru a crea strategii necesare functionarii optime a proceselor mentionate si ale celor adiacente acestora. Aceasta cunoastere va fi indispensabila in procesul de modificare a modelelor de gandire ce creaza si mentin suferinta.

 

4. Functia de a cunoaste si intelege modul in care se formeaza, functioneaza si amprenteaza societatea, respectiv modu in care aceasta creaza individul si invers.

 

5. Functia psihologului in domeniul clinic se realizeaza prin diagnostic si evaluare clinica a starii de sanatate sau boala mintala.Psihologul clinician are atributia de a cunoaste factorii psihologici ai fiintei umane cu relevanta in etiopatogeneza psihicului uman focalizandu-se pe promovarea sanatatii si preventia bolii.Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare