ROmedic Cabinete medicale Craiova Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Craiova

EVALUAREA COMPUTERIZATĂ A COLOANEI VERTEBRALE CU SpinalMouse®

EVALUAREA COMPUTERIZATĂ A COLOANEI VERTEBRALE CU SpinalMouse®
Aveţi dureri de spate, observaţi modificări ale aliniamentului postural al dumneavoastră, al copilului sau al unui prieten? Acestea pot genera probleme grave, aşa ca nu amânaţi evaluarea de specialitate. Vă recomandăm evaluarea posturală computerizată, cu SpinalMouse®

Atitudinea corectă a corpului este un semn al echilibrului fizic şi psihic, consecinţă a dezvoltării normale şi armonioase a corpului.

De ce să alegi evaluarea cu SpinalMouse®?

- Pentru că este rapidă şi uşor de făcut.

- Nu se face pe bază de radiaţii sau cu substante toxice.

- Nu provoacă durere.

- Oferă informaţii simple pentru pacient despre geometria coloanei vertebrale, prin măsurarea unghiurilor segmentare în plan frontal şi sagital.

- Rezultatele sunt precise şi fiabile.

- Permite compararea computerizată în diferite stadii ale evoluţiei sau tratamentului.

Spinal Mouse este un instrument care, combinat cu un program de calculator (PC), măsoară aliniamentul coloanei vertebrale fără utilizarea nici unui tip de radiaţie.

PROCESUL DE MĂSURARE

Sistemul de măsuratori este extrem de relevant şi de încredere, asigură:

- Exaluarea posturii şi mobilităţii.

- Calitatea tratamentului urmat.

- Screening comparative.

Evaluari

- Postură

- Cifoză

- Lordoză

- Plan frontal (scolioză)

- Unghiuri segmentare

- Lungimea coloanei vertebrale.

Alte informaţii:

- Interpretarea rezultatelor.

- Program de exerciţii.

- Măsurare după modelul de testare Matthiass.

- Printarea rezultatelor.

Rezultatele arată excelent în comparaţie cu o radiografie. Programul SpinalMouse® afisează rezultatele, subliniind valori precum joncţiuni vertebrale hipo sau hiper mobile sau deviaţii de la valorile de referinţă.

***

Coloana vertebrală este elementul esenţial de menţinere al corpului. Ea dispune de un grad mare de mobilitate ce interesează articulaţiile intervertebrale, având amplitudine variabilă de la regiune la regiune.

Curburile coloanei vertebrale au apărut ca o adaptare la ortostatism. Curbura toracală o găsim la nou-nascut, curbura cervicală apare când copilul ia poziţia sezând, iar cea lombară odată cu mersul.

Scolioza este o modificare a curburilor fiziologice, în toate cele 3 planuri ale coloanei vertebrale, evidenţiantă în plan frontal, luând forma literei „C” sau “S”

Cifozele sunt deviaţii ale coloanei vertebrale în plan sagital (în planul vertical de simetrie), prin exagerarea curburilor normale ale coloanei vertebrale. Cifoza se manifestă prin curbarea excesivă a coloanei în regiunea toracică, în faţă, provocând cocoaşă, compensată fiind, printr-o hiperlordoză cervicală şi lombară pentru echilibrarea coloanei.

Cifoscolioza este o deviaţie dublă a coloanei vertebrale, cu convexitate posterioară si curbură laterală.

Lordoza este normală doar în regiunea cervicală şi lombară, dar devine anormală atunci cand afectează o altă parte a coloanei vertebrale sau atunci când devine foarte accentuată.

Netratate, în timp, aceste afecţiuni pot duce la instalarea uzurii precoce a coloanei vertebrale, iar în momentul în care persoana încearca să adopte o poziţie corectă, duc la apariţia durerilor de spate. Durerea de spate a devenit cea mai întalnită afecţiune patologică şi cea mai comună cauză a limitării activităţilor la persoanele tinere.

Desigur că Radiografiile, CT-ul sau RMN-ul sunt proceduri necesare pentru evidenţierea unor probleme grave ale coloanei vertebrale (vertebre, discuri intervertebrale, nervi etc). Aceste investigaţii nu sunt întodeauna justificate, ţinând cont de costurile relativ mari şi de efectele toxice radiante, condiţii care uneori le fac imposibil de abordat. Cu ajutorul Spinal Mouse® toate aceste inconveniente dispar, putându-se mãsura, evidenţia şi vizualiza diferiţi parametrii ai coloanei vertebrale per ansamblu, segmentare sau individuale, înainte de tratamentul aplicat, în timpul tratamentului sau după.
 
Programare