ROmedic Cabinete medicale Craiova Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Craiova

PRIMA ȘEDINȚĂ DE BOWEN (din a doua serie)

M.D., 43 de ani, inginer

Acum un an și jumătate (prin toamna lui 2013) am venit la Centrul de Sănătate “Sf. Grigorie Decapolitul”, pentru că auzisem de terapia Bowen și, căutând pe internet, am aflat că aici pot face această terapie.
De ceva timp durerile de spate se amplificaseră, crizele se îndesiseră, astfel încât simțeam o durere continuă, permanentă. De-a lungul timpului am încercat să-mi tratez hernia de disc cu medicamente, fizioterapie, reflexoterapie, acupunctură, băi de nămol la Techirghiol, sulf la Herculane, gimnastică medicală, Pilates etc. Toate au avut efect de moment, dar după 2-3 luni reveneam de unde plecasem.
Deși rațiunea îmi spunea că este destul, că nu mai are rost să încerc și asta, că este o pierdere de timp și mai ales de bani, că nu o să rezolv nimic, un ceva din mine a pus mâna pe telefon și mi-am făcut programarea.
Am început mai întâi un program de curățare, energizare, revigorare a corpului. Atunci nici nu mi-am dat seama de acest lucru, însă încă de la primele ședinte am simțit că asta trebuie să fac, că asta îmi lipsea, că asta căutam de atâta timp. O stare de liniște și pace interioară m-a cuprins, o stare dulce și plăcută spre care tânjeam și am ajuns să măsor timpul cu nerabdare până aveam să vin la următoarea ședință.
După aproximativ două luni am început terapia Bowen. Am făcut Protocolul pentru Coloana Vertebrala (aprox. 26-27 sedinte).
Ce am simțit? Ce am trăit? Care au fost beneficiile?
Prea mult de povestit. Am să spun numai atât:
- Pot să port tocuri (lucru pe care nu l-am mai putut face de 20 ani).
- Pot să dorm pe burtă (lucru pe care nu l-am mai putut face de 20 ani).
- Durerea reziduală care era permanentă și surdă nu o mai simt.
- Dar peste toate, dincolo de toate aceste beneficii, am mai câștigat ceva: m-am regăsit, m-am redescoperit, mi-am întrevăzut liniștea și pacea din interior, am gustat din ea, m-am schimbat încet și subtil, m-am oprit din agitația în care trăiam, m-am TREZIT.

***

Acum, dupa un an și ceva, am simțit nevoia să fac din nou Bowen. Mi-am ascultat pornirea și am inceput al doilea ciclu de terapie.
Joi 17.09.2015


Am reînceput ședințele de Bowen.
Încă de la prima ședință am avut impresia că am regăsit ceva familiar, plăcut, după care tânjeam. Mihai mi-a spus să fiu atentă și să notez ce simt (“Corpul nu uită”, a zis el dupa terminarea ședinței).
Toata ziua și apoi zilele următoare am avut un sentiment de bine, de mă simt bine și, în același timp, de încă ceva, ceva pe care nu-l puteam defini, ceva profund, adânc, intim.
Seara, dupa atelier (pacienta se referă la Atelirul de Autocunoaștere, Optimizare Umană și Artă Ritualică – dezvoltare personală și spirituală – pe care l-am organizat săptămânal pentru pacienți, foști pacienți și oameni interesați), la câteva zile după prima ședință, am simțit nevoia să vorbesc cu Mihai, să-i împărtășesc ceva. Nu știam prea bine ce vroiam să-i spun, asa că am început prin a-i mărturisi că am fost atentă la reacția corpului după ședința de Bowen.
“Ciudat este, am început, că nimic din așteptările mele nu s-a fructificat. Nu am simțit vibratii, sau energii, sau amețeală etc., așa cum am trăit la primul ciclu de ședințe Bowen. Cu toate acestea, un ceva din mine știe și “vede” că se întâmplă. Știu că ceva din mine, la nivel subtil, intim se transformă, se schimbă, se modifică”.
Pe măsură ce vorbeam, cuvintele veneau de la sine și chiar eu mă miram de unde vin aceste cuvinte și înțelesuri de care doar cu câteva minute înainte nu aveam habar. Pur și simplu, pe masură ce vorbeam întelegeam profund ceea ce trăisem zilele trecute si pe care mintea le cataloga banale, fără importanță și asupra cărora nu zabovisem. Pur si simplu înțelegeam ce mi se întâmplă.
Mihai m-a ascultat cu atenție și, când i-am spus că simt că “se întâmplă”, a avut o exclamație de aprobare și bucurie. Replica pe care mi-a dat-o m-a ajutat să înțeleg mai profund, mai adanc, mai cuprinzator, aproape ca o revelație ceea ce trăiam: “Se întâmplă la nivel informațional. Acolo se întâmplă schimbarea, transformarea”.
Și atunci am înțeles de ce simțeam această schimbare atât de intim, de adânc, de profund, de subtil, de nedefinit.
 
Programare