ROmedic Cabinete medicale Buzau Cabinete Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Buzau

BENEFICIILE LENTILELOR POLARIZATE

BENEFICIILE LENTILELOR POLARIZATE
Autor: Ana Maria Ion - Ing. Optometrist

Inginerul optometrist Ana Maria Ion abordează, într-o serie de articole, tipurile de lentile și beneficiile acestora, tratamentele utilizate și modalitatea de intreținere corespunzătoare a ochelarilor: lentilă+ramă. 

 

BENEFICIILE LENTILELOR POLARIZATE

Lumina ajunge la suprafața Pământului sub forma undelor de lumină, reflectându-se la întâlnirea cu suprafețe cu proprietăți reflectorizante (de exemplu: sticla sau suprafața apei).

Elementul cel mai important al lentilelor polarizate este polarizatorul, un film unic subțire, ce face parte din structura lentilei. Filtrul face posibilă polarizarea faciculelor de lumină, ceea ce înseamnă că acestea se vor deplasa sub același unghi.

Beneficiul observabil constă în reducerea efectului orbitor a suprafețelor reflectorizante, imaginea fiind una mai clară și mai odihnitoare.

Făcând o comparație cu lentilele de soare obișnuite, lentilele polarizate reduc cantitatea de lumină care ajunge la ochi, dar, în plus, acestea reduc strălucirea orbitoare.

Lentilele polarizate sunt ideale pentru sport, navigație, pescuit, schi, sau orice tip de activități în aer liber.

 
Programare