Cretisoara - Alchemilla vulgaris

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Alchemilla vulgaris

Denumire populara: cretisoara; brumarie, cretarel, faina de in, paiasca, pleasca, ratunjir, umbra muntelui, umbrarul doamnei

Partile utilizate: Frunzele si mugurii florilor.

Actiune: Astringent, diuretic, antiinflamator, stimuleaza menstruatia, faciliteaza vindecarea ranilor.

Indicatii terapeutice: Cretisoara ajuta la ameliorarea durerilor din timpul menstruatiei, precum si a sangerarii in exces. Are un rol si in usurarea tranzitiei ce are loc la menopauza. Ca emenagog stimuleaza fluxul menstrual, dar il si regleaza. Prin calitatea sa de astringent are un rol in tratarea diareei, precum si a ulcerelor aftoase si laringitelor, ca lotiune de clatit gura si gargara.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fiarta peste 2 lingurite de planta uscata si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Pentru tratarea diareei sau ca lotiune, se fierbe apa impreuna cu planta, pentru a se extrage tot taninul. Tinctura - se ia 1-2 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 08-12-2010 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 5678
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum