Spilcuta - Tanacetum parthenium

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Tanacetum parthenium

Denumire populara: spilcuta, iarba fetei

Partile utilizate: Frunze.

Actiune: Antiinflamator, vasodilatator, amar, stimuleaza menstruatia.

Indicatii terapeutice: Spilcuta are o reputatie bine meritata ca remediu impotriva migrenelor, mai ales a durerilor de cap care se amelioreaza prin comprese calde. Poate ajuta si la artrita in stadiul inflamator dureros. Poate fi folosit si pentru ameteala si acufene, mai ales in combinatie cu alte remedii. Spilcuta mai amelioreaza menstruatia dureroasa si fluxul menstrual lenes. Este singura planta folosita in fitoterapia europeana ca tratament specific pentru migrene si reprezinta un exemplu de planta acceptata de medicina alopata, utilizata ca tonic-amar si ca remediu pentru durerile de cap severe. Pacientii care au utilizat aceasta planta pe o durata indelungata de timp au observat efecte secundare benefice, precum reducerea depresiei, starilor de greata si durerilor artritice cauzate de inflamatii.

Preparare si administrare: Cel mai bine este sa folositi echivalentul unei frunze proaspete de 1-3 ori pe zi.

Contraindicatii:  Nu folositi in timpul sarcinii, din cauza actiunii stimulatoare asupra pantecului. Frunzele proaspete pot cauza ulcere aftoase la persoanele sensibile.

Data actualizare: 21-05-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 8323
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!