Cum îți poți proteja copilul de soare?

©

Autor:

Cum îți poți proteja copilul de soare?

Ai avut cea mai mare grijă de bebelușul tău încă de când s-a născut. A primit cel mai bun lapte praf, cele mai savuroase mâncăruri, hăinuțe din materiale de calitate, dar te-ai gândit vreodată la soare? Iată cum poți să îl protejezi de arsuri.


Folosește protecție solară
Cea mai bună soluție pentru a proteja pielea copilului de soare este să folosești protecție solară. Poți găsi mai multe astfel de variante de produse, în funcție de cât de sensibil este copilul tău. Îți recomandăm să utilizezi produse cu efect intensiv, pentru că cel mic oricum se va bronza.


Oferă copilului ochelari de soare
Expunerea la soare dăunează atât ochilor, cât și pielii. Expunerea la soare în timp poate provoca cataractă (încețoșarea cristalinului ochiului, ceea ce duce la vedere încețoșată) mai târziu în viață. Cel mai bun mod de a proteja ochii este să porți ochelari de soare care oferă protecție UV 100%.
Lasă copiii să-și aleagă propria pereche – multe opțiuni sunt distractive, cum ar fi ramele multicolore sau personajele de desene animate. Caută ochelari de soare cu protecție UV de cel puțin 99%.


Verifică medicamentele pe care le oferi copilului
Unele medicamente fac pielea mai sensibilă la razele UV. Adresează-te medicului tău sau farmacistului dacă rețetele (în special antibioticele și medicamentele pentru acnee) și medicamentele fără prescripție medicală pe care copiii le iau pot crește sensibilitatea la soare. Dacă da, ia măsuri suplimentare de protecție solară. Cea mai bună protecție este pur și simplu acoperirea sau statul în casă, deoarece nici măcar crema de protecție solară nu poate proteja întotdeauna pielea de sensibilitatea la soare. Atunci când cumperi produse din farmacie întreabă și de efectul pe care îl au în ceea ce privește radiațiile solare.


Ce se întâmplă dacă copilul meu are o arsură solară?
Când copiii se ard de la soare, de obicei au dureri și simt că pielea lor este fierbinte. Acest lucru se agravează de obicei la câteva ore după expunerea la soare. Deoarece soarele a uscat pielea, aceasta poate deveni roșie, poate fi iritată și poate să se descuameze. Pielea arsă de soare începe să se decojească la aproximativ o săptămână după arsurile solare. Încurajază-ți copilul să nu se zgârie sau să dezlipească pielea, deoarece pielea de sub arsurile solare este expusă riscului de infecție.


Pentru a trata arsurile solare:
Roagă copilul să facă o baie rece sau să aplică ușor comprese reci și umede pe piele pentru a ajuta la ameliorarea durerii și a căldurii.
Aplică o cremă hidratantă cu aloe vera sau gel de aloe vera (disponibil în majoritatea farmaciilor) pe orice zone arse de soare.
Dă copilului tău un medicament pentru durere, cum ar fi ibuprofen sau acetaminofen , pentru a calma durerea și mâncărimea. Nu administra aspirină copiilor sau adolescenților. Pentru zonele dureroase arse de soare la copiii de peste 2 ani, aplică un strat subțire de cremă cu hidrocortizon 1% pentru a ajuta la durere. Nu folosiți produse pe bază de petrol, deoarece împiedică excesul de căldură și transpirație să iasă. De asemenea, evită produsele de prim ajutor care conțin benzocaină, care pot provoca iritații sau alergii ale pielii.


Dacă apar vezicule, sună la medicul de familie. Spune-i copilului să nu zgârie, să spargă sau să strângă veziculele, care se pot infecta și pot cauza cicatrici.
Ferește-ți copilul de soare până când arsurile solare se vindecă. Dacă copilul trebuie să iasă afară, asigură-te că zonele arse de soare sunt complet acoperite. Orice expunere suplimentară la soare nu va face decât să înrăutățească arsura și să agraveze durerea.
Dacă copilul  are febră, frisoane, dureri de cap sau se simte rău la stomac sau confuz după o arsură solară, sună medicul. Ar putea avea nevoie de o vizită la cabinet pentru a se simți mai bine.


Data actualizare: 10-08-2022 | creare: 10-08-2022 | Vizite: 243
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!