Disciplina pacienților, esențială într-un tratament de parodontoză eficient până la capăt!

©

Autor:

Disciplina pacienților, esențială într-un tratament de parodontoză eficient până la capăt!
Știai că în România peste 80% din populație suferă de o formă sau alta a unei boli parodontale? Acest procent ridicat se datorează în primul rând dezinteresului acordat de pacienți, care din lipsa de informații, ignoră această boală ce duce în timp la pierderea dinților.

Dacă în cazul altor boli există un segment de vârstă caracteristic, în cazul parodontozei, pacienții sunt de toate vârstele, de la adolescenți până la seniori. Vestea bună este că această boală poate fi învinsă cu ajutorul unui tratament parodontoza modern.

Medicamentele apărute pe piață în urma studiilor de cercetare și tehnicile de igienizare orală avansate contribuie la vindecarea pacienților care apelează în timp util la tratamentele existente în prezent. Depistarea bolii în stadii incipiente constituie un avantaj în procesul de vindecare. Pentru aceasta, însă, trebuie să cunoști simptomele de bază ale acesteia sau să ai deja în rutină vizitele la cabinetul stomatologic, de cel puțin 2 ori pe an. Prin monitorizarea frecventă a danturii, ai siguranța că orice afecțiune poate fi tratată la timp, fără a exista riscul de a ajunge în faze grave.

Apelează din timp la ajutorul medicului dentist

Ignorarea semnalelor transmise de corp este cel mai mare dușman al sănătății. Orice dezechilibru este anunțat rapid prin mecanismele de autoapărare ale corpului, dintre cele mai cunoscute semnale fiind durerea și inflamația. parodontoza este, de asemenea, semnalată prin gingii dureroase, de culoare roșu închis sau violet sau care au început să se retragă și să sângereze.

Dacă prezentarea la cabinetul stomatologic se face imediat ce au fost constatate aceste simptome, șansele de reușită ale unui tratament pentru parodontoză sunt de 100%, fără a fi implicate intervenții costisitoare. Cu cât este amânată mai mult vizita la medicul specialist, însă, cu atât etapele tratamentului devin mai complexe.

De obicei, problemele parodontale încep să fie foarte evidente în jurul vârstei de 40-45 de ani. Dacă acestea sunt ignorate, șansele de păstrare a dinților se reduc semnificativ, mai ales după vârsta de 50 de ani.

Cauzele principale ale răspândirii atât de mari a parodontozei sunt lipsa unei igiene dentare corecte și lipsa obișnuinței de a merge regulat la dentist. Majoritatea pacienților se prezintă la medic doar atunci când apar dureri puternice sau când anumite probleme estetice devin evidente. Această practică greșită duce de cele mai multe ori la imposibilitatea de a salva dinții în suferință, fiind necesare extracțiile.

Disciplina pacienților, cheia reușitei unui tratament pentru parodontoză

Boala parodontală s-a instalat și în cazul tău? Atunci, nu mai amâna consultația de specialitate! La cabinetul medical vei afla diagnosticul exact și măsurile care trebuie luate. Este adevărat că intervențiile din cadrul unui tratament pentru parodontoză pot rezolva cazuri dintre cele mai complexe, dar fără ajutorul tău rezultatele nu vor fi maxime. Disciplina ta va fi esențială pe parcursul tratamentului și va trebui să respecți întocmai recomandările medicului.

Dacă până în acel moment nu obișnuiai să acorzi o importanță prea mare igienei orale, parodontoza te va obliga să efectuezi cât mai corect acest procedeu. Va trebui să folosești o pastă de dinți care ajută la vindecarea gingiei, să apelezi la aparatele speciale ce contribuie la igienizarea profundă, precum dușul bucal, ața dentară sau periile interdentare și să programezi ședințe periodice de monitorizare a evoluției stării gingiilor și de igienizare profesională.

Igienizarea corectă și monitorizarea periodică sunt două etape obligatorii pentru ca un tratament parodontoză să fie eficient până la capăt. Vechile obiceiuri nesănătoase vor trebui înlocuite cu practici benefice sănătății orale, iar medicul stomatolog îți va explica în funcție de cazul tău, tot ce este necesar să faci.

Data actualizare: 17-05-2022 | creare: 17-05-2022 | Vizite: 392
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul Afectiuni stomatologice:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  mai multe discuții din Afectiuni stomatologice