ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Medicină generală Medicină generală Bucuresti

Ozonoterapia in acnee

Ozonoterapia in acnee
Autor: Centrul Medical dr Tiron
Ozonoterapia in acnee

Terapia cu ozon este folosita in forma injectiilor locale cu ozon in zonele cu inflamatie (infiltrate, pustule, elemente). In anumite situatii se recomanda realizarea curatarii primare a focarului prin
metoda electrocoagularii, deschiderii si eliminarii continutului purulent, si apoi terapiei cu ozon. Adancimea si numarul de injectii intr-un singur focar depend de marimea elementului inflamator. Pana la 5 ml de amestec gazos ozon/ oxigen este injectat in fiecare punct.
In medie un curs de tratament consta in 4-5 poceduri la un interval de 5 zile. Toti pacientii arata o imbunatatire a starii clinice deja dupa o procedura. Acest lucru se manifesta ca o inmuiere a infiltratului, o scadere a edemului, exudatului, hiperemiei, durerii. Tratamentul este redus de 2-3 ori in comparative cu metodele traditionale.
Nu se observa nicio complicatie sau efect secundar.
In cazul unui curs lent al bolii acneice, proces difuz, cea mai buna metoda este autohemoterapia cu ozon care creste in mod considerabil imunitatea si produce un efect antibacterian. Ozonul este de asemenea o parte integranta a reabilitarii postoperatorii pentru prevenirea complicatiilor.
Ozonul ajuta la intensificarea limfodrenajului, reface microcirculatia, imbunatateste trofismul tisular, stimuleaza procesele metabolice.
Efectul este observabil numai dupa una sau doua proceduri: o scadere a edemului, ingrosarii tesutului si durerii. Dupa 4-5 proceduri se ajunge la o refacere a sensibilitatii pielii, o scadere a hiperemiei si a disparitiei senzatiei de constrictie in zona suturilor postoperatorii. O senzatie mai confortabila pentru pacient are o
influenta pozitiva asupra evaluarii sale in legatura cu rezultatele operatiei facute.
Dupa introducerea larga in practica a acestor metode ca : peelingurile medii si adanci, abraziunea laser si mecanica, plastia cu injectii contur, ne gasim in fata unei probleme serioase- cicatricile hipertrofice. Inejctiile gazoase cu ozon in jurul cicatricii duce la disparitia senzatiei de constrictie a pielii, limitarea si inmuierea cicatricilor, si resorbtia lor ulterioara. Ca rezultat al acestui lucru, se ajunge la o netezire semnificativa a suprafetei cicatricii, refacerea elasticitatii tisulare.
In mod evident, terapia cu ozon in forma injectabila permite rezolvarea multor probleme serioase care apar in practica dermatocosmetologistului. De mare importanta este faptul ca rezultatele procedurilor similare nureprezinta numai solutia unor probleme estetice care sunt motivul vizitei la medic, ci apare de asemenea o imbunatatire a starii generale a pacientului prin efectul non- specific si multi- fatetat al ozonului asupra tesuturilor si a organismului ca intreg.
 
Programare