ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Ortopedie și traumatologie Ortopedie și traumatologie Bucuresti

Ortopedie și traumatologie în Bucuresti

POSTUROLOGIEINVINGE STRESS-UL SI TENSIUNILE DE FIECARE ZI CU AJUTORUL

POSTUROLOGIEI!Ai dureri de spate?

Te simti mereu obosit?

Suferi de dureri de cap deseori?Citeste si poate vei gasi solutia problemei tale..Ce este POSTUROLOGIA?

Este o ramura a Medicinei Clinice, utilizata in tarile moderne pentru a rezolva sau a ajuta patologii cu metode simple si nu invazive, care se foloseste de studiul si observatia posturii a intregului organism, pentru a ajunge la cauzele primare care provoaca simptome osteo- articulare.

Marea noutate a acestei noi discipline medicale este de a reusi sa vada si sa analizeze cele mai mici alteratii ale posturii, adica a dispozitiei spatiale a corpului si a fiecarei articulatii in parte, gasind chiar si solutii terapeutice inovative, care functioneaza nu numai asupra simptomelor, cum ar fi durerea de spate, sau durerile la genunchi, cefaleea musculotensiva, dar care permit o recuperare a spatialitatii corpului.Ce este postura?

Este comportamentul spatial pe care corpul nostru si-l asuma in relatia cu ambientul in care traieste si in relatie cu legile care guverneaza acest ambient, prima dintre toate fiind forta gravitationala. Pentru aceasta, omul a dezvoltat o structura specializata care sa invinga forta gravitationala, denumita " sistem tonic postural de stabilitate verticala".

E un sistem care functioneaza in mod automat si involuntar; nu se modifica cu exercitiul fizic si cu gimnastica; depinde, in mod esential, de informatiile senzitive, adica tactile, dureroase, de presiune, etc. care provin de la talpa piciorului.

Comportamentul care il adopta corpul uman este cel pe care si-l doreste, dar si cel posibil in relatia cu forta gravitationala.

Daca sistemul de stabilitate verticala antigravitationala functioneaza normal, nu exista motiv ca sa existe asimetrii corporale, nici motiv ca anumiti muschi superficiali dinamici sa fie in contractie cronica, nici sa existe dureri.

Daca, in schimb, sistemul de stabilitate verticala antigravitationala NU functioneaza normal va exista o dezordine in distributia tonusului si a tensiunilor musculare in tot corpul. ASA APAR ASIMETRIILE CORPORALE.

In lumina acestui concept, toate situatiile de postura alterata vin incadrate, inainte de toate, ca si dezechilibre musculare.

Toate dezechilibrele musculare, chiar si cele care provoaca dureri osteo-articulare si deviatii ale dispozitiei spatiale tridimensionale a segmentelor osoase deriva de la proasta functionare a anumitelor zone ale talpii picioarelor. In acest punct, se poate afirma ca simptomelor cum ar fi durerile lombare, cele cervicale, cele ale genunchilor sau cele ale picioarelor pot fi incadrate intr-un mod absolut nou, propunand o terapie inovativa si eficace.Dar care este tratamentul terapeutic posibil?

Pentru a putea obtine rezultate vizibile si esemnificative, este necesar inainte de toate sa cunoastem bine structura, arhitectura tridimensionala si functionarea talpii piciorului. Aceasta este foarte complexa , tanand cont ca din cele 208 oase care compun corpul nostru, 56 sunt la picioare, tinute impreuna de articulatii complexe si de un mare numar de muschi. Interventia diagnostica prevazuta permite recunoasterea punctele de proasta functionare. Interventia terapeutica consta in folosirea unei "protectii"care sa fie acceptata de organism si sa readuca la normalitate informatiile nervoase senzitive provenite de la acele puncte.

Aceste unice "protectii" terapeutice, care ne-au demonstrat ca sunt in gradul de a readuce la normal functionarea anumitor receptori, sunt sustinatorii plantari computerizati( www.posturotest.ro/ info@posturotest.ro).Posturologia ajuta la rezolvarea urmatoarelor patologii:

• Picior plat sau cav

• Spina calcaneana

• Picior valg sau var

• Genunchi valg sau var

• Genunchi flessum sau recurvatum

• "Strabism" convergent si divergent ale rotulei

• Asimetria centurilor scapulare si/sau pelvice

• Hiperlordoza si/sau hipercifoza a coloanei

• Scolioza "ascendente" a oricarui segment al coloanei

• Ocluzii dentare "ascendente"

• Dispozitia asimetrica a tesuturilor adipoase si a tesuturilor e dei tessuti molli

• Circulatie venoasa si limfatica defectuasa.Software-ul "POSTUROTEST" : vizualizeaza presiunile plantare indicand centrele de greutate corporale, deplasarea presiunilor in timpul mersului, imaginea piciorului " in sarcina" obtinuta prin scanare pentru a studia bolta plantara;

 efectueaza un examen complet al echilibrului cu vizualizarea deplasarii centrului de greutate corporal in interiorul elipsei;

 date relative oscilatiilor corpului;

 coeficientul Romberg;

 confruntarea dintre doua informatii diferite;

 gestioneaza informatiile primite;

 un feedback personalizabil in scopul efectuarii de exercitii de reprogramare posturala si optimizarii ameliorarilor obtinute in urma tratamentelor.

Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare