ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ortopedie și traumatologie Ortopedie și traumatologie Bucuresti

OZONOTERAPIA IN TULBURARILE DE DINAMICA SEXUALA (ejaculare precoce, impotenta)

Autor: dr DRAGOMIR Marcela
OZONOTERAPIA IN TULBURARILE DE DINAMICA SEXUALA (ejaculare precoce, impotenta)

O problema delicata ce poate afecta orice barbat la orice varsta, mai ales pe cei trecuti de 30 de ani si care trebuie tratata cu mult tact de catre medic. Oricare ar fi specialitatea celui caruia i se adreseaza pacientul cu aceasta problema, medicul trebuie sa dea dovada de multa rabdare si deschidere catre aceasta problema. Cruciala este fixarea diagnosticului, concret, stabilirea cauzei care sta la baza disfunctiei erectile (impotenta). De aceea eliminarea diabetului, a tensiunii arteriale si a unor afectiuni neurologice, precum si un consult urologic usureaza sarcina medicului catre care pacientul se adreseaza pentru imbunatatirea functiei sexuale.

Daca s-au eliminat toate aceste cauze, iar disfunctia sexuala se dovedeste a fi una usoara, de cauza mai ales psihogena sau generata de carente relative ale unor principii nutritive, asociate oboselii etc, tratamentul se poate limita la administrarea unor fitoextracte care stimuleaza circulatia arteriala din zona peniana . Alte situatii care necesita produsi care au la baza eliberarea de NO, cu efect dovedit vasodilatator beneficiaza de binecunoscuta Viagra, dar si molecule similare ca structura chimica recomandate de medicul urolog sau endocrinolog. Marele dezavantaj al acestor medicamente este insa coexistenta afectiunilor cardiovasculare care impun precautie in administrarea acestor produse. In plus, administrate a la long se instaleaza toleranta si implicit necesitatea utilizarii unor doze mai mari, cu un risc cardiovascular crescut.

O alternativa fericita si lipsita de efecte secundare o reprezinta oxigen-ozonoterapia in administrare prin autohemotransfuzie majora sau insuflatie rectala, in ambele cazuri fiind semnalate imbunatatiri marcate ale erectiei atat din punct de vedere al consistentei peniene cat si al duratei in timp. Din experienta personala recomand oxigen-ozonoterapia administrata intrarectal 300 ccalternand cu autohemoterapia majora. Procedura este foarte bine tolerata, dureaza putin iar efectele nu intarzie sa se instaleze in aceeasi zi, durand cam 48-72 ore. O cura completa prevede 12-15 sedinte efectuate la interval de 3 zile urmata de un tratament de intretinere la 1 saptamana sau 2 saptamani in functie de performantele dorite de pacient.

Pacientul nu necesita o pregatire speciala, dar pentru o buna desfasurare a insuflatiei rectale i se recomanda sa nu manance alimente care baloneaza in preziua tratamentului, sa isi goleasca ampula rectala inainte de tratament prin defecatie sau chiar clisma pentru o mai buna penetratie a amestecului gazos terapeutic.

Adresabilitatea vizeaza pacienti de toate varstele cu rezerva functionala pastrata sau latenta care vor sa-si imbunatateasca substantial performantele sexuale. Oxigen-ozonoterapia nu este nici panaceu, nici terapie "minune" fiind limitata tocmai de aceste rezerve functionale. Din punct de vedere fiziopatologic, oxigen-ozonoterapia are acelasi mecanism de functionare ca si sildenafil, tadanafil si alte molecule similare prin eliberarea de NO (oxid nitric) care are efect vasodilatator direct pe vasele din componenta aparatului erectil. Pacienti trecuti de prima tinerete, unii suferinzi de cancer de prostata operat, au beneficiat de performante erectile uneori spectaculoase.
 
Programare