Echinacea

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica:  Echinacea angustifolia, Echinacea pallida, Echinacea purpurea

Denumire populara: echinacea

Partile utilizate: Radacina.

Actiune: Antimicrobian, imunostimulator, anticataral (combate guturaiul), tonic (sporeste metabolismul).

Indicatii terapeutice: Echinacea este unul dintre principalele remedii in ajutarea corpului sa scape de infectiile microbiene. Adesea este un agent eficient impotriva atacurilor bacteriene si virale, fiind utilizat pentru furuncule, septicemie si infectii asemanatoare. In combinatie cu alte plante, poate fi folosit pentru orice infectie in corp. De exemplu, in combinatie cu coada soricelului sau dracila, vindeca cistita. Echinacea este benefica in special pentru infectiile sistemului respirator superior, precum laringita, amigdalita si inflamatii ale nasului si sinusurilor. Tinctura sau decoctul poate fi utilizat ca apa de gura pentru paradontoza si gingivita. Este utilizata ca lotiune externa pentru rani si taieturi.

Combinatii: In combinatie cu coada soricelului sau dracila, vindeca cistita.

Preparare si administrare: Echinacea este deseori folosita necorespunzator, ca „sprijin imunitar zilnic”. Acest remediu este indicat doar atunci cand este nevoie, in sezonul racelilor sau in cazul unei infectii acute. In cazul unei infectii cronice, precum hepatita cronica, echinacea poate fi folosita cateva luni. Insa pentru sanatatea sistemului imunitar, echinacea este folosita periodic, cu pauze de cateva saptamani, in care sistemul imunitar sa aiba ocazia sa se adapteze si sa se fortifice. Decoct - se pune 1-2 lingurite de radacina intr-o cana cu apa, care se fierbe 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura - 1-4 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 29-04-2012 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 4025
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum