Echipament pentru stimularea mușchilor pelvini în incontinența urinară

©

Autor:

Echipament pentru stimularea mușchilor pelvini în incontinența urinară
La nivel mondial, mai mult de o treime dintre femeile între 45 și 50 de ani evită sportul și activitatea fizică din cauza fricii unui episod de incontinență. Cele mai recente studii au raportat că incontinența urinară este mai frecventă la femei decât la bărbați și că aproximativ 10% din toate femeile adulte suferă de incontinență urinară.

Incontinența urinară nu este o boală de sine stătătoare, ci mai degrabă un simptom care atrage atenția asupra unei disfuncții existente la nivelul vezicii urinare. Aceasta apare atât la bărbați cât și la femei, efectele putând fi de cele mai multe ori situații speciale fără patologie - presiunea bruscă asupra vezicii urinare prin strănut, tuse sau ridicarea de greutăți.

Există însă și unele afecțiuni ce pot fi agravate de apariția incontineței urinare: infecția tractului urinar, leziuni ale colului uterin, ruptura de perineu sau traume ale coloanei vertebrale.

Incontinența urinară poate fi de mai multe tipuri și anume:
  • Incontinența urinară de stress ce cauzează scurgeri urinare din cauza funcției reduse a mușchilor pelvieni în timpul strănutului, tușitului sau altei activități fizice;
  • Incontinența imperioasă, definită de scurgeri urinare cauzate de nevoia urgentă de a urina din cauza vezicii urinare suprasolicitate;
  • Incontinența mixtă, o combinație între incontinența imperioasă și de stress.

Cauzele apariției incontinenței urinare pot fi:
  • Menopauza ce cauzează diminuarea cantității de estrogen și care adduce modificări la nivelul vezicii urinare și uretră;
  • Excesul de greutate care crește presiunea asupra organelor interne și a tractului urinar;
  • Boli ale sistemului nervos ale sistemului nervos central reprezentate de scleroza multiplă, boala Parkinson, accident vascular cerebral sau leziuni ale coloanei vertebrale de interes în inervația vezicii urinare.

Exercitiile Kegel sunt foarte eficiente în tratarea incontinenței urinare, rolul acestora fiind de a întări musculatura pelviană. Aceste exerciții pot fi practicate oricând pentru întărirea mușchilor planșeului pelvin, mușchi care susțin uterul, vezica urinară, intestinul subțire și rect.

Echipamentul pentru stimularea mușchilor pelvieni emKEGEL este folosit pentru a restabili controlul neuromuscular și pentru a realiza reeducare musculară, o singură ședință provocând mii de contracții supramaximale ale mușchilor planșeului pelvin.

O sesiune de tratament de 30 de minute generează aproximativ 12.000 de contracții ale mușchilor pelvieni, ceea ce înseamnă 12.000 de exerciții Kegel, pacienții reluându-și activitatea normală zilnică imediat după tratament.

Data actualizare: 14-06-2022 | creare: 14-06-2022 | Vizite: 467
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!